Politika

Kaluđerović: Mediji su partneri građanima i Vladi u NATO integracijama

kaludjerovicok0611
N
acionalni kordinator za NATO Nebojša Kaluđerović predstavio je danas novinarima i urednicima crnogorskih medija novi pristup u komuniciranju NATO integracija, za koji se zalaže Vlada Crne Gore, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Kaluđerović: Mediji su partneri građanima i Vladi u NATO integracijama
Portal AnalitikaIzvor

Kaluđerović je pozvao medije da u procesu evroatlantskih integracija budu partner Vlade, a prije svega građana Crne Gore.

- Nacionalni koordinator je kazao da je na Vladi, ali i na svim odgovornim učesnicima javnog života da se uključe u dijalog, jer je riječ o jednom od državnih prioriteta, koji se tiče cjelokupnog crnogorskog društva i svakog pojedinca. On je zajedno sa timom saradnika novinarima istakao da jedino argumentovani javni dijalog, pruža šansu građanima, da na bazi potpune informisanosti, donesu ispravnu  odluku u vezi sa učlanjenjem naše države u NATO – navodi se u saopštenju Vlade.

Kaluđerović je tokom sastanka naglasio da je uloga medija u procesu komuniciranja sa najširom javnošću od velike važnosti, pozivajući ih da podrže otvoren dijalog i daju prostor i zagovornicima i protivnicima članstva u NATO, i onima neodlučnim, i tako postanu promoteri dijaloškog procesa.

Nakon što je predstavio dostignuća Crne Gore u posljednjih sedam godina, izdvojio je prioritete koji u ovom trenutku stoje pred državom, a koji se postavljaju kao izazovi za učlanjenje u NATO.

Izražavajući zadovoljstvo zbog odziva medija, ali i njihovog konstruktivnog pristupa, brojnih pitanja i sugestija,

Kaluđerović

je najavio sastanke koje će Komunikacioni tim, u narednom periodu imati sa  predstavnicima NVO sektora, akademske i biznis zajednice.

Portal Analitika