Društvo

Pozitivna: Prijave protiv NN lica zbog sumnje da su kupovali glasove

poz
P
ozitivna Crna Gora je danas podnijela krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužiocu i Osnovnom državnom tužiocu na Cetinju protiv NN lica koja su u period od 5. do 18. oktobra 2012. godine protivpravno omogućili isplatu na ime novčane pomoći ukupan iznos od 23.000,00 eura za 173 lica uoči parlamentarnih izbora u oktobru 2012. godine, saopšteno je Portalu Analitika iz te stranke.

Pozitivna: Prijave protiv NN lica zbog sumnje da su kupovali glasove
Portal AnalitikaIzvor

Osnovana je sumnja, kako se navodi u saopštenju, da su na ovaj način kupovani glasovi za DPS za iznos od 50 do 150 eura. Ovo je posebno indikativno iz razloga što su u septembru pomoć primila 23 lica, a u oktobru uoči izbora čak preko 200 lica. Dodatno je sporno što su u septembru evidentirana lica kojima je novac isplaćen, a u oktobru nisu.Na ovaj način vršena je nezakonita isplata licima koji nisu ispunjavali uslove za pomoć, a iz razloga da bi se “kupovali glasovi” za DPS, čime je još jednom potvrđeno da je DPS u kontinuitetu direktno narušavao izbornu volju građana, a što je nedvosmisleno pokazala i afera “Snimak”.

Krivična prijava je podnijeta na osnovu podataka do kojih je došao istraživački centar MANS-a i objava dnevnog lista Dan.

Radi se o krivičnom djelu povreda slobode opredjeljenja pri glasanju i povrede biračkog prava iz člana 186 i 416 KZ-a, čime se još jednom dokazuje da DPS zlouptrebljava državne resurse u svrhu ostvarivanja što boljeg izbornog rezultata, navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika