Društvo

BLIC: Uhapšen vlasnik „Pantomarketa“

0611hapsenje3
D
ržavljanin Crne Gore Panto Vučurović, vlasnik preduzeća "Pantomarket" iz Herceg Novog, uhapšen je sinoć zbog sumnje da je nenamjenskim korišćenjem kredita "Agrobanke" protivpravno pribavio 2,4 miliona eura, piše Blic.

BLIC: Uhapšen vlasnik „Pantomarketa“
Portal AnalitikaIzvor

Njemu je određena mjera policijskog zadržavanja do 48 sati, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Čačku.

Prema saznanjima "Blica", on je od decembra 2008. do decembra 2010, kao većinski vlasnik preduzeća ’’Živinoprodukt’’ iz Vranjske Banje, u "Agrobanci" podigao kratkoročni kredit, koji je trebalo da bude iskorišćen za "podsticanje izvoza i proizvodnju hrane".

Međutim, odobrena sredstva nijesu namjenski potrošena, već su upotrijebljena za vraćanje ranije uzetih i dospjelih kreditnih linija koje su koristile firme pod Vučurovićevom neposrednom kontrolom "Kim" iz Ratine kod Kraljeva i čačanska preduzeća "Žitopromet" i "Pantomarket Stočar".

Vučurović je uhapšen na beogradskom aerodromu, nakon čega je po zahtjevu Višeg javnog tužilaštva u Čačku priveden u stanicu policije u tom gradu, gdje mu je određena mjera policijskog zadržavanja.

 

Portal Analitika