Fudbal

LŠ: Milan na Nou Kampu, Arsenal želi revanš u Dortmundu

LigaSampionaLogo
M
ečevima četvrtog kola u grupama E, F, G i H večeras se nastavlja Liga šampiona u fudbalu – u centru pažnje biće duel na Nou Kampu, a još jedan derbi odigraće se u Dortmundu.

LŠ: Milan na Nou Kampu, Arsenal želi revanš u Dortmundu
Portal AnalitikaIzvor

Fudbaleri Barselone i Milana sastaće se ove srijede u jednom od najvećih evropskih derbija, a za obje ekipa pobjeda bi predstavljala ogroman korak ka plasmanu u osminu finala. U prvom meču dva rivala, koji je odigran prije dvije neđelje u Milanu, nije bilo pobjednika - 1:1.

"Svjesni smo da je Milan veliki klub koji je osvojio mnogo titula. Želimo da pobijedimo, tako bi se učvrstili na prvom mjestu u grupi. Ipak, Milan je ekipa koja nas svaki put natjera da pružimo maksimum", rekao je fudbaler Barselone Pedro Rodrigez.

"Vjerujem da ćemo izaći iz ove krize. Imamo dovoljno volje i samopouzdanja. Ovo je sjajna grupa igrača i vjerujem da ćemo to pokazati već protiv Barselone", rekao je vezista Kaka.

U drugoj utakmici ove grupe Ajaks će u Amsterdamu dočekati Seltik. "Kopljanicima" je pobjeda prijeko potrebna ako uopšte žele da se bore za treće mjesto u grupi.

Jedan od najzanimljivijih duela večeri trebalo bi u Dortmundu da odigraju Borusija i londonski Arsenal. Obje ekipe igraju veoma dobro u nacionalnim šampionatima, a prije dvije neđelje Borusija je u Londonu slavila 2:1.

"Svaki poraz me nervira, a pogotovo oni koje moja ekipa doživi kod kuće. Vjerujem da sada možemo da uzvratimo istom mjerom", izjavio je njemački reprezentativac Mesut Ozil.

"U svaki meč ulazimo sa ciljem da pobijedimo. Naravno, znam da će nam biti veoma teško. Arsenal je jak na svakom dijelu terena", poručio je Rojs.

U drugom duelu F grupe italijanski Napoli dočekaće Olimpik iz Marseja. Francuzi još nijesu osvojili bod u LŠ, a u slučaju poraza definitivno će se oprostiti od evropskih ambicija.

Priliku da popravi loš utisak iz posljednjeg prvenstvenog meča imaće ekipa Čelsija koja u duelu E grupe na Stamford Bridžu dočekuje njemački Šalke. U drugom duelu ove grupe švajcarski Bazel će dočekati Steauu. Bazelu je pobjeda potrebna u borbi za drugo mjesto i plasman u osminu finala.

Veliku šansu da osigura put u osminu finala iz G grupe imaće madridski Atletiko koji će na stadionu Visente Kalderon dočekati bečku Austriju. Madridske "jorgandžije" su u prva tri kola imale maksimalan učinak i sve osim ubjedljive pobjede nad šampionom Austrije predstavljalo bi pravu senzaciju. Za očekivati je da mnogo neizvjesnije bude u meču u Sankt Peterburgu, đe će ekipa Zenita dočekati Porto. U prošlom kolu ruski tim slavio je u Portugalu.

Grupa E:

Bazel - Steaua (20.45)

Čelsi - Šalke (20.45)

Tabela: Čelsi 6, Šalke 6, Bazel 4, Steaua 1.

Grupa F:

Borusija Dortmund - Arsenal (20.45)

Napoli - Marsej (20.45)

Tabela: Arsenal 6, Borusija 6, Napoli 6, Marsej 0.

Grupa G:

Zenit - Porto (18)

Atletiko Madrid - Austrija Beč (20.45)

Tabela: Atletiko 9, Zenit 4, Porto 3, Austrija 1.

Grupa H:

Ajaks - Seltik (20.45)

Barselona - Milan (20.45)

Tabela: Barselona 7, Milan 5, Seltik 3, Ajaks 1.

Portal Analitika