Abiznis

Ukrajinac otvara fabriku čokolade na Cetinju

0611cetinje
N
a Cetinju, odnosno u jednoj od hala nekadašnjeg Oboda počeće za četiri mjeseca proizvodnja čokolade u fabrici Montelor, koju će otvoriti ukrajinski investitor Rostislav Karandjejev.

Ukrajinac otvara fabriku čokolade na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Karandjejev, koji će biti i izvršni direktor nove fabrike, kazao je za Pobjedu da je investicija već izvjesna i da će ugovor biti potpisan sjutra na Cetinju.

„Nakon potpisivanja ugovora počeče gradnja fabrike, tačnije rekonstrukcija Obodove hale i montaža opreme za savremenu fabriku. Uskoro se kreće u pripremne radove, građevinske, a otvaranje se očekuje za četiri mjeseca. To je neko realno vrijeme ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale“, kazao Karamdjejev koji u Ukrajini, odnosno u Kijevu, ima fabriku čokolade „Čokolino“.

Prema njegovim riječima ako sve bude teklo po planu za četiri mjeseca počinje da radi fabrika sa 15 ljudi i 5.000 komada čokoladnih proizvoda dnevno.

„Kada krene proizvodnja punim kapacitetom u fabrici će raditi 53 radnika. Zaposlićemo ljude iz Crne Gore, prvenstveno sa Cetinja“, najavio on.

Nazivi na proizvodima biće, kaže izvršni direktor Karandjejev, crnogorski.

„Fabrika na Cetinju će proizvoditi raznovrsne proizvode od čokolade. Za crnogorsko tržište će se proizvoditi suvo voće u čokoladi sa dodatkom oraha, dok će za izvoz raditi još proizvoda. To će biti osnovni proizvod. Za početak će biti suve smokve i šljive koje će se prelivati čokoladom sa 80 odsto kakaoa, koja će biti bez mlijeka i sa minimumom šećera, pa će biti zdrav i prirodan proizvod“, objasnio je Karandjejev.

Portal Analitika