Region

Bramerc: Beograd i Hag nemaju otvorenih pitanja

0511brammertz
G
lavni tužilac Haškog tribunala za zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) Serž Bramerc ocijenio je u razgovoru s visokim srpskim zvaničnicima da Beograd i Hag nemaju otvorenih pitanja i najavio da će pred Savjetom bezbjednosti UN u decembru njegov izvještaj o saradnji biti pozitivan, prenosi portal Index.

Bramerc: Beograd i Hag nemaju otvorenih pitanja
Portal AnalitikaIzvor

Sa Bramercom su danas u odvojenim susretima razgovarali prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Nebojša Rodić i državni tužitelac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Vukčević i Bramerc razmotrili su preostala pitanja: nove predmete Tužilaštva za ratne zločine, efikasniji pristup dokumentaciji ICTY-a i "zaštitu svjedoka bez koje nema uspješnog suđenja u regiji". Kako je saopšteno nakon ovih sastanaka, saradnja Srbije i tužilaštva u Hagu je "na veoma visokom nivou" i "nema otvorenih pitanja", a Bramerc je svojim sagovornicima potvrdio da će njegov izvještaj u UN-u biti pozitivan.

Bramerc se u ponedjeljak sastao i s predsjednikom Nacionalnog savjeta za saradnju s ICTY Rasimom Ljajićem kojem je prenio istu poruku.

Portal Analitika