Abiznis

Nuklearni inženjer Stefano Pastori izvršni direktor EPCG

0511pastori1
O
dbor direktora EPCG je na Prvoj redovnoj sjednici, na predlog strateškog partnera kompanije A2A, odobrio imenovanje Stefana Pastorija na mjesto izvršnog direktora, gdje će zamijeniti Enrika Malerbu, koji je tu poziciju obavjao od februara 2010. godine, rečeno je iz EPCG.

Nuklearni inženjer Stefano Pastori izvršni direktor EPCG
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika se podsjeća da je u prethodne četri godine, od kada je kompanija italijanska kompanija ušla u vlasnički udio Elektroprivrede Crne Gore, ta energetska kompanija suočavala se sa krupnim problemima.

- Prije svega sa promjenama prilikom određivanja cijena električne energije, kao i sa situacijom duboke krize jednog važnog industrijskog klijenta, a sve to u periodu konstantne globalne recesije. Navedeni problemi nijesu riješeni, ali put ka njihovom rješavanju danas izgleda jasniji, pod uslovom da sve uključene strane nastave da sarađuju uz maksimalno zalaganje. Pokrenute su važne aktivnosti unutar kompanije, koje se odnose na reorganizaciju, povećanje operativne efikasnosti, kao i pokretanje nekoliko investicionih programa. Rezultati koje EPCG ostvaruje ohrabruju da se nastavi ovim putem - i pored postojanja određenih problema - i da se započne jedna nova faza za EPCG, sa još većim fokusom na operativnu efikasnost i industrijski razvoj. Zbog prethodno navedenog, smatramo da je ovo pravi trenutak za uključivanje Stefana Pastorija, menadžera sa značajnim iskustvom u sektoru energetike na evropskom nivou, u upravljačku strukturu EPCG. Izražavamo uvjerenje da će ova promjena na vrhu dati dodatni podsticaj učvršćivanju i razvoju kompanije, za dobrobit svih akcionara, zaposlenih, klijenata i, uopše, energetskog i ekonomskog sektora Crne Gore - istakli su iz EPCG.

Komapnija je javno uputila iskrenu zahvalnost Enriku Malerbi na "angažovanju i profesionalnosti pruženim tokom četiri godine napornog i kompleksnog rada, i na rezultatima koje je do sada ostvarila kompanija".

Stefano Pastori, rođen je 1955. godine u Kaorsu, kod Pjaćence, i diplomirao je nuklearni inženjering na Univerzitetu u Torinu 1980. godine. U opširnoj biografiji ističe se desetogodišnji rad u nuklearnoj elektrani kompanije „Enel“, zatim visoka menadžerska mjesta u firmi „Edison“, industrijskoj oblasti Porto Margera, i Industrijskoj komori Venecije. Bio je direktora 11 termoelektrana u „Bussi Termoelettrica“, predsjednik i član brojnih izvršnih odbora i odbora direktora komanija iz sektora elektroprivrede. Do decembra 2010. godine u „Edipower“ sa šest termoelektrana i tri hidrogrupe, obavljao je funkciju izvršnog operativnog potpredsjednika. Funkciju glavnog izvršnog direktora u istoj firmi  obavljao je od januara do maja 2011. godine, da bi zatim bio imenovan za generalnog direktora kompanije. Član je Odbora direktora „Assoelettrica“, Odbora direktora i izvršni potpredsjednik Privredne komore Mesine, kao i član Odbora direktora „Assocarboni“, član Odbora direktora „Assolombarda Energy“.

Portal Analitika