Politika

PAJOVIĆ: Kada oni koji kradu i varaju kažu nekome da je lopov, to ne zaslužuje komentar

0511pajovicd
P
redsjednik Pozitivne Darko Pajović izjavio je za Televiziju Vijesti da razlog njegovog priznanja o dostavljanju snimaka Danu nije prikupljanje političkih poena pred predstojeće lokalne izbore, već želja da pokaže da iza afere "Snimak" ne stoje državni neprijatelji.

PAJOVIĆ: Kada oni koji kradu i varaju kažu nekome da je lopov, to ne zaslužuje komentar
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, Pajović je prije dva dana obznanio da je on dao Danu audio-snimke sa sjednica DPS-a nakon čega je pokrenuta afera "Snimak". Na pitanje zašto je odabrao baš ovaj momenat, predsjednik Pozitivne kaže da je razlog taj što je rečeno kako su tu aferu pomogli „protivnici državnosti, suverenosti i euroatlantskih integracija ljudi“.

- Ni ja, niti stranka na čijem sam čelu ne stojimo iza takvog stanovišta. Naprotiv mi tvrdimo da će sudski i politički epilog afere „Snimak“ samo ubrzati pravu, evropsku budućnost Crne Gore. Darko Pajović nije protivnik suverenizma ni nezavisnosti Crne Gore još manje evropskih i euroatlantskih integracija. Kada vam to kaže premijer u Skupštini, kao odgovorni građanin morate izaći i reći da smo to mi dali, ali da nismo oni kakvim nas on zapravo smatra.

Na komentar DPS-a da je „poštar ukradenog materijala“ kaže:

- Kada oni koji kradu i varaju na izborima, koji su preselili imovinu građana Crne Gore i njeno nacionalno bogatstvo u svoje džepove, kad oni kojima nije strano čak ni da kradu struju iz Evropske interkonekcije nekome kaže da je lopov, definitivno ne zaslužuje bilo kakav odgovor ili komentar.

Pajović nije precizirao kada je niti kako dobio audio-snimke sa sjednica, već je rekao:

- Bivši član DPS-a, koji nije želio to da čuva u svojoj arhivi, već je želio da metode i način rada izbornog varanja i, na kraju krajeva, izborne krađe DPS-a, dobiju svoj epilog. Dobile su djelimičan epilog, ali sam sasvim siguran da ćemo u bliskoj budućnosti imati konačno rasvjetljavanje te afere sa konkretnim rezultatima – zaključio je predsjednik Pozitivne za TV Vijesti.

Portal Analitika