Svijet

Sajt za objelodanjivanje aktivnosti italijanske mafije

0511mafialeaks
G
rupa kompjuterskih eksperata pokrenula je novi sajt pod nazivom "mafialeaks" s ciljem da podstaknu žrtve organizovanog kriminala i bivše mafijaše na objelodanjivanje informacija koje se odnose na aktivnost italijanske mafije, piše list Republika.

Sajt za objelodanjivanje aktivnosti italijanske mafije
Portal AnalitikaIzvor

Sajt će omogućiti ljudima da "anonimno objelodane aktivnosti mafije, štiteći one koji pružaju informaciju", piše Republika citirajući jednog od tvoraca "mafialeaks"-a, prenijela je agencija AFP.

Informacije objavljene na sajtu proći će mrežu zaštite identiteta korisnika i njegovog izvora, kao što su sudije, novinari ili policija, a da bi zaštitili sami sebe od akata odmazde, kreatori sajta sačuvaće sopstveni identitet u tajnosti.

- Ima nas manje od 10, sa (sve) porodicama. Sve što radimo vezano za mafialeaks radimo posle posla koristeći novac iz sopstvenih džepova, rekao je jedan od kreatora sajta.

Dnevnik Republika navodi da je sajt namijenjen žrtvama poput vlasnika prodavnica i poslovnih ljudi koji su primorani da "plaćaju zaštitu", bivšim kriminalcima koji žele da pruže informacije o bivšim partnerima ili gazdama kao i građanima koji bi da ukažu na neotkrivenu "podlost" mafije.

Izvor: blic.rs

 

Portal Analitika