Politika

LUKŠIĆ: Institucije pokazale odgovornost

0511lukshic429
A
fera Snimak pokazala je da su državne institucije sposobne da preuzmu odgovornost i da se bave bilo kojom temom koja izaziva pažnju javnosti, kazao je potpredsjednik Vlade Igor Lukšić, navodeći da je ona i dokaz da u crnogorskim medijima nema samocenzure, prenosi RTCG.

LUKŠIĆ: Institucije pokazale odgovornost
Portal AnalitikaIzvor

Lukšić je gostovao u Info centru, o evroatlantskim integracija Centra za demokratsku tranziciju, gdje je u okviru građanskog sata govorio o NATO-u i odgovarao na pitanja građana.

Lukšić je, na pitanje o aferi Snimak i njenom uticaju na evroatlantske procese Crne Gore, kazao da je ona, ako se ne posmatra samo iz ugla dnevne politike, pokazala da se u Crnoj Gori ne bježi od spornih tema.

''I pitanje afere Snimak kompatibilno je sa evroatlantskim integracijama, ako se posmatra iz ugla potrebe da se u svakoj izazovnoj situaciji testira sposobnost crnogorskih institucija i otkloni bilo kakva dilema ili sumnja u zloupotrebu javnih fondova'', kazao je Lukšić.

On je kazao afera Snimak ima političku i pravosudnu komponentu.

''Politička je kroz parlamentarnu istragu, bili zadovoljni ili ne njenim ishodom, pokazala da se u Crnoj Gori ne bježi od spornih tema i da institucije preuzimaju odgovornost da se bave bilo kojom temom koja izaziva pažnju javnosti'', rekao je Lukšić.

On je podsjetio da je, u pravosudnom smislu, tužilaštvo objasnilo dokle je slučaj došao i kako misle dalje da se tim pitanjima treba baviti, navodeći da je značajan i rad rad radne grupe, u vezi sa unaprjeđenjem povjerenja u izborni sistem.

''Ne treba bježati od odgovora na bilo koju temu, koja može da znači neodgovorno ponašanje bilo kog predstavnika vlasti ili može upućivati na bilo koju zloupotrebu sredstava'', kazao je Lukšić.

rtcg.me

Portal Analitika