Abiznis

Preko 4.000 prijava za posao u Kumboru

511oneandonlykumborok
D
ok fabrike na sjeveru i u centralnom dijelu grcaju u dugovima, na jugu je situacija mnogo bolja. Strani investitori u naredne tri godine od  Herceg Novog namjerava da napravi top destinaciju. U tom gradu narednih godina biće posla za više hiljada građana.

Preko 4.000 prijava za posao u Kumboru
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Herceg Novog Dejan Mandić kaže da će  naredne tri godine u Novi biti uloženo pola milijarde eura.

-Biće otvoreno 1200 novih radnih mjesta za Novljane. Novi će da bude na svim svjetskim medijima i to će biti tačka koja će biti poznata cijelom svijetu- rekao je Mandić.

Za gradnju rizorta u Kumboru biće potrebna radna snaga. Građevinari, zidari, moleri biće neke od najtraženijih profesija.

Antena M saznaje da će promocija lokacije početi čak dvije godine prije nego što bi projekat “One & Only”  trebalo da bude završen. Mandić je zadovoljan što u ekonomskoj krizi postoji neko ko je voljan da izdvoji toliku sumu.

-Svi očekujemo da rizort u Kumboru bude nešto jedinstveno u Evropi. To  treba da bude završeno za tri godine i postoje sredstva i drugi kapaciteti koji mogu tu investiciju da realizuju- istakao je Mandić.

Radio Jadran prenosi da je Džejms Vilson rekao da su do sada dobili preko 4000 aplikacija za posao.

-Svakog dana dobijemo po 20 zahtjeva- naveo je Vilson.

Mandić zaključuje da će o radnim mjestima odlučivati Azmont, a da je opština uključena u komunalnu infrastrukturu, nadoknadu za komunalno zemljište, napoinjući da su u toku  rušenje i  zemljani iskopi.

(antenam.net)

Portal Analitika