Abiznis

Vlada: Više puta smo pregovarali sa štrajkačima iz KAP-a

0511blokadaizvozok
P
ovodom stava radnika Kombinata aluminijuma Podgorica koji su stekli pravo na penziju izrečenog u medijima da traže da im se obrati Ministarstvo ekonomije, radi objektivnog informisanja javnosti saopštavamo da je ministarstvo, kao što je javnosti poznato, više puta pregovaralo sa predstavnicima radnika Kombinata aluminijuma Podgorica koje su oni izabrali da ih zastupa, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva ekonomije.

Vlada: Više puta smo pregovarali sa štrajkačima iz KAP-a
Portal AnalitikaIzvor

-Posljednji sastanak je bio u subotu, gdje je preciziran red poteza u ostvarivanju prava na socijalni program. Međutim, predstavnik radnika advokat Zoran Piperović se, kao što je javno saopštio, ogradio od protesta radnika i ne želi više da ih zastupa u tom dijelu. Radnici u međuvremenu nijesu uputili novi zahtjev za sastanak u Ministarstvu ekonomije, na šta bi, kao i uvijek do sada, dobili pozitivan odgovor i još jednom bili upoznati sa onim što je stav Vlade Crne Gore po tom pitanju- navedeno je u saopštenju.

Podsjećaju da Vlada očekuje od stečajne uprave KAP-a da dostavi spisak viška radnika na bazi kojeg će biti definisan ukupan iznos sredstava za socijalni program.

-Pritom, poznat je i modalitet na bazi kojeg će to biti uređeno, što je takođe poznato radnicima i njihovim predstavnicima. Ponavljamo da od dogovora u okviru sindikata zavisi na koji način će biti zbrinuti radnici koji ostaju bez posla, a na koji način radnici koji su stekli pravo na penziju.

Podsjećamo da je, po pitanju rješavanja viška radnika u Kombinatu aluminijuma Podgorica, Vlada Crne Gore predložila izmjene i dopune Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju za radnike Kombinata aluminijuma Podgorica i obezbijedila 2,2 miliona eura za povezivanje radnog staža i beneficije- zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika