Abiznis

TOŠKOVIĆ: Nastavljamo blokadu aluminijuma, tražimo da nam se obrati Ministarstvo ekonomije

0511kapok
K
amioni sa aluminijumom danas su pokušali da prođu kroz kapiju fabrike, što nijesmo dozvolili. Izvoza aluminijuma neće biti dok se ne riješe naši zahtjevi, izjavio je Portalu Analitika predstavnik grupe radnika KAP-a koji su po novom zakonu stekli uslov za odlazak u penziju Radovan Tošković.

TOŠKOVIĆ: Nastavljamo blokadu aluminijuma, tražimo da nam se obrati Ministarstvo ekonomije
Portal AnalitikaIzvor

Radnici, koji traže isplatu otpremnina, povezivanje radnog staža i nadoknadu sredstava uz stambenog fonda. su juče ponovo blokirali kapiju KAP-a, nezadovoljni dinamikom rješavanja njihovih zahtjeva.

Od aktuelne blokade  izvoza aluminijuma ogradio se advokat ove grupe radnika Zoran Piperović, koji je najavio da će ih zastupati samo u sporu pokrenutim pred Privrednim sudom vezano za stambeni fond. Tošković kaže da Piperović ima pravo na svoje mišljenje, ali da se oni nadaju da će problem biti prevaziđen u dogovoru sa zvaničnicima Ministarstva ekonomije i Vlade.

- Očekujemo da nas pozovu na razgovor. Od Ministarstva ekonomije ništa zvanično nijesmo dobili i ne bih komentarisao njihov javne pozive da se u cilju rješavanja problema obratimo predstavnicima sindikata- naveo je Tošković, dodajući da nije upoznat da li su njihovi zahtjevi prijavljeni Privrednom sudu u postupku utvrđivanja potraživanja stečajnog dužnika.

 

Portal Analitika