Region

VUJIČIĆ: Na sjeveru Kosova je trebalo formirati Kriznu upravu

vujicicok0511
N
ova snaga građana Kosova porijeklom iz Crne Gore smatra da bi se u opštinama na sjeveru Kosova morala formirati Krizna uprava koja bi bila sastavljena od partija koje su podržale Briselski sporazum i dale svoje učešće u izbornom procesu. Na taj način bi se od raznoraznih eksremnih grupa zaštitili glasači koji su rizikovali svoje živote i na taj način bi se osjećali sigurnije, saopštio je  predsjednik Nove snage  Slobodan M. Vujičić.

VUJIČIĆ: Na sjeveru Kosova je trebalo formirati Kriznu upravu
Portal AnalitikaIzvor

 

Krizna uprava bi, kako Vujičić navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, imala zadatak da u što kraćem roku pronađe i privede pravdi sve one koji su na necivilizovani i protivzakoniti način ometali i upropastili glasački process.

- Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našim biračima, posebno u Zubinom Potoku i Leposaviću, što su smogli snage i hrabrosti da u nimalo lakom momentu kada su rizikovali i svoje živote izađu na biračka mjesta i glasaju za Novu Snagu. Ujedno im poručujemo da ih nećemo ostaviti i da ćemo zajedno sa njima graditi zajedničku i bolju budućnost. Nova snaga je imala liste i u Prištini, Orahovcu i Peći, đe smo prijavili liste radi afirmativnog promovisanja Crne Gore, našeg programa i najave za buduće ambicije na parlamentarnim izborima. Da smo u tome uspjeli dovoljno govori činjenica da je za našeg kandidata  u Opštini Orahovac Bojana Nakalamića iz Velike Hoče od 73odsto prebrojanog  biračkog tijela glasalo 219 građana. Posebno je ovaj broj značajan kada se zna da u Velikoj Hoči đe su skoncetrisani Crnogorci i Srbi ima svega 350 onih koji imaju pravo glasa – saopštio je Vujičić.

On ističe da su u Leposaviću, a posebno u Zubinom Potoku, bili druga politička partija po broju glasača do momenta kada su, kako naglašava, zbog straha od napada ekstremnih i vandalskih grupa međunarodni faktori napustili glasačka mjesta.

- Na mnogim biračkim mjestima su  ostavljene biračke kutije bez posmatrača tako da se o regularnosti tih biračkih mjesta i broju izašlih glasača ne može govoriti sa sigurnošću. Pored toga što je naš kandidat za Predsjednika Opštine Zubin Potok, Branislav Božović zasigurno do kritičnog momenta obezbijedio drugi krug, mi smo do tog momenta takođe imali značajan broj glasova za odborinike u Skupštini opština Zubin Potok i Leposavić. No, šta se dešavalo nakon što je OSCE napustio biračka mjesta i ostavio biračke kutije niko sa sigurnošću nemože da zna. Po našim procjenama izlaznost u Zubinom Potoku ne može biti veća od maksimalnih 2000 glasača, kada se uzme u obzir, stanje na terenu, kao i činjenica da je do 15h izlašlo 1334 glasača. Sve ove naše navode potvrđuju i u CIK, OSCE, kao i svi međunarodni posmatrači i sve evropske i svjetske ambasade, tako da sa velikim nestrpljenjem očekujemo odluku CIK-a o regularnosti biračkog procesa na sjeveru Kosova i hoćemo da vjerujemo da se neće nanijeti nepravda narodu koji je do sada bio najveća žrtva negativne politike koja je vođena sve ove godine nakon rata u tom dijelu Kosova – navodi se u saopštenju.

Vujičić je poručio da će Nova Snaga zajedno sa ostalim političkim subjektima koji podržavaju Briselski sporazum pomoći Kosovu i Srbiji da lakše prebrode nesporazume kako bi se što prije došlo do potpune normalizacije odnosa između Prištine i Beograda.

Portal Analitika