Fudbal

LŠ: Juventus protiv Reala za prvi trijumf

LigaSampionaLogo
U
utorak se igraju prvi mečevi četvrtog kola Lige šampiona, kojim počinje rasplet u grupnoj fazi elitnog takmičenja. Šansu da izbore plasman u nokaut fazu imaju Pari Sen Žermen, Bajern Minhen, Mančester Siti i Real Madrid.

LŠ: Juventus protiv Reala za prvi trijumf
Portal AnalitikaIzvor

Grupa A:

Zanimljivo bi trebalo da bude i u Donjecku, đe će Šahtjor protiv njemačkog Bajera tražiti pobjedu za povratak u trku za prvo mjesto. Takođe, ukrajinski "rudari" žele i revanš za poraz u Leverkuzenu od 4:0 prije dvije neđelje, jedan od najtežih u klupskoj istoriji.

"Iako smo u prvom meču bili veoma ubjedljivi, ne smijemo na osnovu toga da napravimo veliku grešku i potcijenimo. Hoćemo da se u Leverkuzen vratimo sa nova tri boda koja bi nam bila veoma važna", rekao je fudbaler Bajera Omer Toprak.

U drugoj utakmici A grupe ekipa Mančester Junajteda gostuje u San Sebastijanu španskom Real Sosijedadu. "Crveni đavoli" ne bi trebalo da imaju komplikovan posao, s obzirom da se Baksijci ove sezone muče i u Španiji.

"Očekujem tešku utakmicu protiv Sosijedada. Svaka utakmica je teška protiv španskih ekipa koje igraju u Ligi šampiona. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i nastaviti odličnu formu u grupi", rekao je menadžer Junajteda Dejvid Mojs.

Parovi:

Šahtjor Donjeck – Bajer Leverkuzen

Real Sosijedad – Mančester Junajted

Tabela: Mančester Junajted 7, Bajer 6, Šahtjor 4, Real Sosijedad 0.

Grupa B:

Fudbaleri Juventusa dočekaće u Torinu madridski Real u jednom od najvećih evropskih derbija, u kojem će 'Stara dama' morati da zabilježi pobjedu da bi zadržala šanse za plasman u osminu finala Lige šampiona. Prije dvije neđelje u Madridu Real je, uz dosta muke i sa igračem više došao do pobjede 2:1.

"Real ima mnogo dobrih igrača, ali oni ponekad manje pomažu u odbrani. Zato moramo da pritisnemo njihovu zadnju liniju. To nam je uspjelo u Španiji bez problema, u Torinu ćemo imati i podršku navijača, vjerujem da će dovesti atmosferu do tačke ključanja. Nijesmo imali mnogo vremena za odmor, ali ovakvi mečevi su veliki motiv za svakog fudbalera", izjavio je prvotimac italijanskog šampiona Klaudio Markizio italijanskim medijima.

"Ne plašimo se Juventusa, iako se radi o velikom klubu, koji izuzetno poštujemo. Imaju sjajnu ekipu i očekujem odličan duel u Torinu", istakao je vezista Reala Luka Modrić.

U drugoj utakmici B grupe Galatasaraj će na gostovanju ekipi Kopenhagena pokušati da dođe do novog trijumfa koji bi mu širom otvorio vrata osmine finala.

Parovi:

Juventus – Real Madrid

Kopenhagen – Galatasaraj

Tabela: Real Madrid 9, Galatasaraj 4, Juventus 2, Kopenhagen 1.

Grupa C:

Fudbaleri Pari Sen Žermena, predvođeni sjajnim napadačkim tandemom Zlatan Ibrahimović – Edinson Kavani, dočekaće belgijski Anderleht, koji još nije osvojio nijedan bod. U prvom duelu ova dva rivala u Briselu "sveci" su ubjedljivo slavili sa 5:0, a Ibrahimović je postigao četiri gola. Trener PSŽ-a Loran Blan, doduše, ima problema sa udarnim iglama u napadu, jer i Ibrahimović i Kavani muku muče sa povredama.

Lisabonska Benfika u ovom kolu gostuje grčkom Olimpijakosu. S obzirom na dominaciju Parižana, duel u Pireju je direktan okršaj u borbi za drugo mjesto na tabeli. Prije dvije neđelje bilo je neriješeno u Lisabonu.

Parovi:

Pari Sen Žermen – Anderleht

Olimpijakos – Benfika

Tabela: PSŽ 9, Olimpijakos 4, Benfika 4, Anderleht 0.

Grupa D:

U Mančesteru snage će odmjeriti Siti i moskovski CSKA. Domaćin bi novim trijumfom obezbijedio drugu fazu takmičenja, jer bi imao šest bodova više od "armejaca" i bolji međusobni skor. Prije dvije neđelje u Moskvi, ekipa Sitija slavila je sa 2:1. U posljednjem prvenstvenom meču Siti je kod kuće "demolirao" Norič sa 7:0, dok je CSKA slavio protiv Volge sa 2:1.

Aktuelni šampion Evrope, minhenski Bajern će na gostovanju češkoj Viktoriji Plzenj sigurno pokušati da nastavi pobjedonosnu seriju i, naravno, popraviti gol-razliku. Bajern će trijumfom u Češkoj i teoretski potvrditi plasman među 16 najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Parovi:

Mančester Siti – CSKA Moskva

Viktorija Plzenj – Bajern Minhen

Tabela: Bajern 9, Mančester Siti 6, CSKA 3, Viktorija 0.

Portal Analitika