Zanimljivosti

iPad Mini 2 stiže tek na proljeće?

0411ipad
D
atum lansiranja Appleovog uređaja iPad Mini 2 mogao bi da bude pomjeren sa novembra na proljeće sljedeće godine, zbog problema u snabdjevanju komponentama koje se ugrađuju u ovak tablet.

iPad Mini 2 stiže tek na proljeće?
Portal AnalitikaIzvor


Japanski analitičari su saopštili da se Apple susreće sa ozbiljnim problemima u obezbjeđivanju dovoljnih količina Retina ekrana, koji će kompaniji biti dostupni u dovoljnim količinama tek na proljeće sljedeće godine.



Trenutni snavdjevači Applea ekranima za tablete su LG i Sharp, ali se oba ova proizvođača nalaze u ozbiljnim problemima da ispune Appleove ambiciozne planove.



Prema podacima koji su stigli u javnost LG je jedan od najuspješnjih Appleovih dobavljača, ali to nije ni blizu onoga što je potrebno Appleu kako bi nesmetano ostvarivao svoje proizvodne planove, pa će najvjerovatnije izlazak tableta iPad Mini 2 morarti da bude odložen za proljeće 2014. godine.



Ovaj izvor je saopštio da je proizvodnja Retina ekrana spala tek na trećinu količine koja je bila ostvarivana u isto ovo vrijeme prošle godine.



"Snabdjevanje Retina mini ekranima će u četvrtom kvartalu ove godine biti skoro simbolično, a isporuka Appleovih tableta i ostvarivanje planova upravo zavisi od mogućnosti dobavljača da na vrijeme obezbijede komponente ", piše u izvještaju.



Upućeni u sve detalje oko proizvodnje Retina ekrana predviđaju da će lansiranje tableta iPad Mini 2 najranije biti u februaru ili martu 2014. godine, kada potpuno bude obezbjeđeno nesmetano snabdjevanje ovim komponentama.



Novi retina displej na uređaju dizajniran je tako da korisnicima obezbijedi čistiju sliku, tablet će posedovati i 64-bitni procesor, a trebalo bi da košta oko 400 američkih dolara.

tekst i foto: b92

Portal Analitika