Društvo

Danilovgrad: Rasvijetljena teška krađa novca

hapsenje
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u kratkom roku identifikovali i, 02. novembra 2013. godine, lišili slobode S.M. (28) iz Prokuplja, državljanina Republike Srbije, zbog sumnje da je, na štetu A.M. iz Danilovgrada, počinio krivično djelo teška krađa, saopšteno je iz Uprave policije.

Danilovgrad: Rasvijetljena teška krađa novca
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici OB Danilovgrad su, postupajući po prijavi A.M, koju je OB-u podnio istog dana, a u kojoj je naveo da mu je iz kuće nestao novac u iznosu od 3.500 eura, preduzeli aktivnosti koje su ukazale na sumnju da je krivično djelo izvšio S.M.

On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio na način što je, iskoristivši nepažnju A.M, otuđio novac koji se nalazio u novčaniku koji je bio u džepu od njegove jakne, koja se nalazila na trosjedu u dnevnoj sobi kuće. Osumnjičeni je identifikovan i lišen slobode nakon dva sata od kada je krivično djelo prijavljeno.

Policijski službenici su prilikom lišenja slobode kod S.M. pronašli i oduzeli skoro svu sumu novca – 3.320 eura, za koju se sumnja da je otuđena od A.M. Novac je potom vraćen vlasniku.

Osumnjičeni S.M. je, uz krivičnu prijavu, predat Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnja da je počinio navedeno krivično djelo. Po predlogu tužioca, nakon sprovođenja osumnjičenog, sudija za istragu mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Policijski službenici su takođe podnijeli krivičnu prijavu protiv D.M. (23) iz Prokuplja, državljanina Republike Srbije, koji je lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave. On je, budući da je bio u društvu sa osumnjičenim, kontrolisan od strane policijskih službenika. On im je, sumnja se, prilikom utvrđivanja identiteta, stavio na uvid ličnu kartu za koju se sumnja da je falsifikovana, jer se na njoj nalazi njegova fotografija ali sa drugim ličnim imenom. Lična karta je upućena Forenzičkom centru radi vještačenja. D.M. je takođe predat nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

 

Portal Analitika