Društvo

Sjutra na Univerzitetu info dan o programima mobilnosti studenata

univerzitet
Univerzitet Crne Gore organizuje informativni dan o programima mobilnosti studenata, nastavnog i naučnog osoblja, u okviru projekata međunarodne saradnje koji su dostupni Univerzitetu. Info dan će biti organizovan sjutra, 5. novembra, u 11 sati u Rektoratu, saopšteno je Portalu Analitika.

Sjutra na Univerzitetu  info dan o programima mobilnosti studenata
Portal AnalitikaIzvor

 

Univerzitet od 2008.godine učestvuje u programu Erasmus Mundus, u okviru kojeg su aktivna dva projekta mobilnosti,  Basileus i JOINEUSEE.

Za razmjenu u okviru tih projekata mogu se prijaviti studenti osnovnih, magistarskih, doktorskih i post-doktorskih studija, kao i akademsko osoblje. Izabrani studenti dobijaju mjesečnu stipendiju, plaćeni su im putni i troškovi osiguranja. Studenti Univerziteta Crne Gore mogu se prijaviti za studije na univerzitetima u Belgiji, Francuskoj, Italiji, Španiji, Sloveniji, Njemačkoj, Grčkoj, Češkoj, Danskoj, Velikoj Britaniji, Holandiji i Švedskoj. Oko 200 studenata iz Crne Gore do sada je učestvovalo u programima razmjene.

Studenti se za projekat Basileus mogu prijavljivati od 1. novembra do 2. februara, a za JOINEUSEE od 11.novembra do 1.februara.

Na Info danu Univerzitetski centar za razvoj karijere saopštiće termine održavanja radionica za pisanje biografije i motivacionog pisma.

Portal Analitika