Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • IVANOVIĆ: Bio sam dovoljno skroman da bih primjećivao loše stvari u radu vlade dok sam bio ministar

IVANOVIĆ: Bio sam dovoljno skroman da bih primjećivao loše stvari u radu vlade dok sam bio ministar

ivanovicbozidar
Opozicione stranke i Socijaldemokratska partija imaju jedinstvenu šansu da na lokalnim izborima na Cetinju pokrenu reforme koje će dovesti do demontiranja vlasti Demokratske partije socijalista“ izjavio je za Vijesti Božidar Ivanović, nosilac liste „Građanski front Miodrag Lekić“.

IVANOVIĆ: Bio sam dovoljno skroman da bih primjećivao loše stvari u radu vlade dok sam bio ministar
Portal AnalitikaIzvor

Šahovski velemajstor i bivši ministar sporta u vladama Mila Đukanovića i Filipa Vujanovića smatra da je uključivanje Miodraga Lekića u parlamentarni život Crne Gore donijelo novo razmišljanje i ljepše manire na crnogorskoj političkoj sceni.

On je kazao da ranije nije primjećivao loše stvari u radu vlade tokom tri mandata kada je bio ministar, a koje su vodili sadašnji premijer i šef države.

„Nažalost, nisam ih primjećivao, jer sam bio dovoljno skroman i držao se svoje oblasti. Nisam želio da neko pomisli da mu pametujem u njegovom resoru, strogo sam poštovao svoje zaduženje i trudio se da pružim maksimum. Ipak, moje nastojanje da izvedemo naš sport na čist, stručan i pravno uređen teren, bilo je uzaludno u konstelaciji snaga gdje su balansirali različiti pogledi, partijski i državni interesi i gdje je malo kome bilo izričito stalo do sporta.“

Ivanović je izjavio da Lekića zna više od 50 godina, te da nije presudno što je prihvatio da bude nosilac Lekićeve liste na Cetinju to što su njih dvojica sarađivali svojevremeno u Đukanovićevoj vladi.

„Mi smo tada mogli da uradimo mnogo više za Crnu Goru nego neki koji se čitavo vrijeme šetaju po vladajućim krugovima i koji su mnogo više uradili za sebe nego za našu državu“, kazao je Ivanović.

On je dodao da je Lekić unio pravu Evropu u Crnu Goru, „za razliku od mnogih evropskih emisara čija priča podsjeća upravo na naše političare“.

Portal Analitika