Region

Redžepi: Neprihvatljiv zahtjev Vučića

311bajramredzepiok
M
inistar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da je u potpunosti neprihvatljiv zahtjev prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio da srpska policija zavede red na sjeveru Kosova nakon incidenata na biralištima u sjevernoj Mitrovici, javlja B92.

Redžepi: Neprihvatljiv zahtjev Vučića
Portal AnalitikaIzvor

Redžepi je u izjavi za prištinski portal „Indexonline“ izjavio kako je dolazak srpske policije u potpunosti neprihvatljiv.

Prištinski politički analitičar Beljulj Bećaj takođe je ocijenio nerealnim zahtjev Vučića da policija Srbije sređuje stanje na sjeveru Mitrovice poslije incidenata na glasačkim mjestima u Kosovskoj Mitrovici.

Bećaj je rekao da bi prihvatanje takvog zahtjeva značilo direktno ugrožavanje "nezavisnosti i državnih institucija Kosova".

Prema njegovim riječima, bilo bi sa druge strane dobro da srpska policija pomogne kosovskoj informacijama o kriminalnim grupama, kako bi se obezbjedila sigurnost za sve građane sjevera Kosova.

Oko 17 sati na tri glasačka mjesta maskirani ljudi su upali na birališta, tukli ljude koji su se tamo zatekli i razbijali biračke kutije. Vučić je tražio da međunarodna zajednica dopusti srpskoj policiji da zavede red u sjevernoj Mitrovici.

Portal Analitika