Društvo

Vikend u tržnom centru „Bazar“ u znaku Rusije

311ruskajamarkaok
Russka jarmarka“, projekat nastao u cilju obilježavanja Dana narodnog jedinstva 4. Novembra u cilju da se svim ljubiteljima ruske muzike, pjesme, hrane i ostalih ruskih proizvoda omogući da se na jednom mjestu upoznaju sa širokom ponudom ruskih proizvoda u Crnoj Gori, otvorena je u subotu u 15 časova pozdravnim govorom zamjenice Ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori Aljone Kudrjavceve, kao i pozdravom od strane prvog sekretara Aleksandra Koševoja i predsjednika udruženja Ruskojezične dijaspore Aleksandra Krgijana, saopštio je Portalu Analitika domaćin manifestacije, tržni centar Bazar.

Vikend u tržnom centru „Bazar“ u znaku Rusije
Portal AnalitikaIzvor

-Pored sjajnih ruskih izlagača, koji su predstavili umjetničke slike, brojne ruske specijalitete, ručno rađene predmete i još mnogo toga, zabavni program je učinio ovaj projekat još interesantnijim. Kulturno-zabavni program je obuhvatio talente najmlađih učesnika ruskih škola iz Podgorice, Bara, Tivta i Budve., kao i vrhunske profesionalce koji su ujedno bili predstavnici ruske kulture i običaja. Bogat program je sačinjen iz predstava kao što su “Lisica i roda”, “Maša i Medved”, mjuzikl “Petar Pan”, džez koncert Natalije Knjazhinskaje, mini koncert Sergeja Škurkova, Sofije Malinovske i Alekseja Fedosejeva. Uz pjevanje, sviranje, glumu, recitaciju, ples i muziku, svi posjetioci su mogli upoznati interesantne ruske talente. Vesela i zabavna atmosfera je odisala kroz “Bazar”, a svi posjetioci su uživali i u degustaciji ruskih specijaliteta- navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, tržni centar “Bazar” je u toku vikenda predstavljao mali Crveni trg, na kojem se okupio veliki broj Rusa koji su se uz sve posjetioce nezaboravno zabavljali.

Portal Analitika