Društvo

Novo dječije igralište u Vladimiru

311igralistevladimirok
A
socijacija za demokratski prosperitet Zid, u saradnji sa Fondacijom Petrović Njegoš, je danas organizovala akciju izgradnje dječijeg igrališta u selu Vladimir u okolini Ulcinja, saopštila je Portalu Analitika portparol te NVO Žana Bukilić.

Novo dječije igralište u Vladimiru
Portal AnalitikaIzvor

-Akcija ja okupila preko 50 učesnika- mještana sela Vladimir i zainteresovanih građana koji su pokazali interes da pomognu razvoj zajednice u kojoj žive i doprinesu poboljšanju kvaliteta provođenja vremena svojih mališana, kao i veliki broj volontera ADP-Zid. Stanovnici ovog sela, zajedno sa direktorom škole u čijem dvorištu je i izgrađeno ovo igralište pokazali su dobru volju i dali svoj doprinos u našoj namjeri da Ulcinj učinimo gradom po mjeri djeteta, a ovo je bio naš prvi korak ka tom zajedničkom cilju-navedeno je u saopštenju.

ADP-Zid u partnerstvu sa organizacijom „Femiet sot“ iz Albanije realizuje projekat prekogranične saradnje čija je osnovna svrha izrada dokumenta za budžetiranje servisa namijenjenih djeci i uključivanje zajednice u njihovu realizaciju. Ovo podrazumijeva da se postojeći finansijski resursi namijenjeni djeci pravilno raspoređuju, a da se sa druge strane nađe model za finansiranje servisa koje opština nije u mogućnosti da finansira, a javili su se kao potreba grada.

-Ova akcija je način da predstavimo jedan od modela koji je predstavljen u Strateškom dokumentu za budžetiranje servisa i da pokažemo kako bi to funkcionisalo u praksi. Dječije igralište u Ulcinju trebalo je da ugleda svjetlost dana jos u septembru i to u dvorištu O.Š. „Maršal Tito“, ali u izostanku saradnje sa lokalnim institucijama, a uprkos svim pripremnim radnjama i našim naporima nismo bili u mogućnosti da sprave postavimo- zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika