Rukomet

LŠ: Sjajna partija i trijumf rukometašica Budućnosti

RukometasiceBuducnosti
R
ukometašice Budućnosti pobijedile su večeras u Podgorici danski Midtjiland 22:15 (12:10), u utakmici četvrtog kola B grupe Lige evropskih šampiona.

LŠ: Sjajna partija i trijumf rukometašica Budućnosti
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost se revanšiarala rivalu za poraz u Ikastu (21:19) i ostvarila drugi trijumf u grupi. Midtjiland je u Podgorici prekinuo seriju od tri uzastopna trijumfa.

Pobjednik duela odlučen je sredinog drugog poluvremena kada je podgorički tim serijom od šest uzastopnih golova došao do prednosti od sedam golova (19:12) u 46. minutu. Istu prednost imao je i u 55. minutu (22:15).

Budućnost je povela na startu (1:0), a nakon serije od 4:0 došla je do vođstva od 5:2 u desetom minutu, koje je u 15. iznosilo četiri gola (8:4). Midtjiland, koji je samo jednom bio u vođstvu (2:1), u nastavku meča uspio je da smanji zaostatak i u 24. minutu posljednji put izjednači (10:10). Budućnost je sa dva uzastopna pogotka na poluvrijeme otišla sa prednošču od 12:10, koje je pogotkom Radmile Petrović povisila na 13:10 početkom nastavka. Danski prredstavnik sa dva pogotka smanjio je zaostatak na 13:12, ali je uslijedila serija domaćina od 7:0 koja je odlučila pobjednika.

Najefikasnija u pobjedničkom timu, na čijem se golu ponovo istakla Klara Voltering sa 18 odbrana, bila je Milena Knežević sa osam, Poljakinja Kinga Bizdra postigla je četiri, a po gol manje Radmila Petrović i Majda Mehmedović. U danskom timu najbolja je bila Stine Jorgensen sa pet, dok je gol manje postigla Suzan Torsgard. Budućnost će takmičenje u Ligi šampiona nastaviti subotnjim gostovanjem poljskom Lublinu. (Mina)

TabelaZene03
Portal Analitika