Društvo

CGO: SOS linija za prijavu korupcije

okcgo
N
evladina organizacija (NVO) Centar za građansko obrazovanje (CGO) otvorila je SOS liniju na kojoj građani i pravni subjekti mogu prijaviti konkretne primjere koruptivnih radnji iz domena djelovanja inspekcijskih organa.

CGO: SOS linija za prijavu korupcije
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz te NVO, SOS liniju su otvorili u okviru projekta Inspekcijom protiv korupcije, koji se realizuje kroz Program podrške civilnom društvu u oblasti krivičnog pravoduđa (CJCSP).

“Svi građani, kao i pravni subjekti, mogu prijaviti konkretne primjere koruptivnih radnji iz domena djelovanja inspekcijskih organa direktno CGO-u na broj 020/665-112, radnim danima od osam do 16 sati, kao i Upravi za inspekcijske poslove na broj telefona 080/555-555, svakog dana 24 sata dnevno”, kazala je saradnik na programima u CGO Tamara Milaš, prenosi MINA.

Prema njenim riječima, uspostavljanje SOS linije je jedna od aktivnosti projekta Inspekcijom protiv korupcije, “a u cilju praćenja aktivnosti i jačanja kapaciteta Uprave za inspekcijske poslove kao građanima najbližeg instrumenta za adresiranje korupcije i loših praksi u Crnoj Gori”.

“CGO će prikupljene prijave dostaviti Upravi za inspekcijske poslove i pratiti što je povodom istih urađeno, odnosno koje su radnje preduzete kako bi se one adekvatno procesuirale”, precizirala je Milaš.

 

 

Portal Analitika