Društvo

Ukinuto rješenje o puštanju na slobodu Armina Muše Osmanagića

0211osmanagic
V
ijeće Višeg suda u Podgorici danas je ukinulo rješenje sudije za istrage Miroslava Bašovića kojim je u četvrtak puštio Baranina Armina Mušu Osmanagića (38) da se u daljem postupku brani sa slobode.

Ukinuto rješenje o puštanju na slobodu Armina Muše Osmanagića
Portal AnalitikaIzvor

Osmanagić je uhapšen pod sumnjom da je preko svoje firme “Paladijum” zajedno sa suprugom Ljiljanom (31) oprao 72.000 eura, koje su stekli ilegalnim organizovanjem igara na sreću.

- Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici je donijelo rješenje kojim je uvažilo žalbu Višeg državnog tužilaštva iz Podgorice I ukinulo rješenje sudije za istragu ovog suda kojim je odbijen prijedlog VDT za određivanje pritvora okrivljenom Osmanagić Arminu i predmet vratio na ponovni postupak i odlučivanje – saopštila je samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Milena Đaletić.

Ona nije saopštila razloge zbog kojih je ukinuta Bašovićeva odluka.

U četvrtak veče ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević nakon informacije da Osmanagiću nije određen pritvor najavio je da će inicirati sjednicu Sudskog savjeta na kojoj će se raspravljati o radu pojedinih sudija. U petak je uslijedila reakcija predsjednice Udruženja sudija Hasnije Simonović koja je saopštila da se Konjevićeva izjava može tretirati kao pritisak na sud, ali da “može biti materijalno osnov za pokretanje disciplinskog postupka” protiv nekih sudija.

Osmanagić u policijskim dosijeima slovi za vođu jednog od barskih kriminalnih klanova.

Policija je nakon njegovog hapšenja u srijedu saopštila da će inicirati i finansijsku istragu o prijeklu 340.000 eura koje je Osmanagić uložio u nekretnine.

 

 

Portal Analitika