Politika

KNEŽEVIĆ: Ako SDP istraje biće vanrednih izbora

0311knezevicmilan
U
koliko Socijaldemokratska partija SDP na Cetinju napravi “kopernikanski rez” i odbije saradnju s Demokratskom partijom socijalista DPS, onda je logično da vanredni parlamentarni izbori budu raspisani na proljeće, zajedno sa lokalnim, smatra u izjavi Danu, član Predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević.

KNEŽEVIĆ: Ako SDP istraje biće vanrednih izbora
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući procjene da se SDP udaljava od DPS-a i da su vanredni izbori mogući na proljeće, on je Danu rekao da će izbori na Cetinju pokazati hoće li DPS napraviti definitivan otklon od DPS-a.

- Imajući u vidu činjenicu da su DPS i SDP 15 godina u koalicionom braku koji su obilježile mnogobrojne afere i prevare, pravo je čudo da su i dosad ostali u ovako fingiranom odnosu. Izbori na Cetinju će definitivno pokazati da li se radi o verbalnom prepucavanju zbog kojeg je Ranko Krivokapić promukao, ili je manja članica koalicije spremna na definitivan otklon od vezanosti za Đukanovića - istakao je Knežević.

Po njegovom sudu, ukoliko SDP na Cetinju napravi taj “kopernikanski rez”, onda je logično da vanredni parlamentarni izbori budu raspisani na proljeće, zajedno sa lokalnim.

- Ako se ipak to ne dogodi, onda će se sve svesti na kontekst političkih bračnih supružnika koji su se dogovorili o nastavku braka pod motom „Ja neću više, samo nemoj ni ti više“ - smatra Knežević.

 

Portal Analitika