Politika

BULATOVIĆ: Poslanici POSP-a će u Strazburu tražiti da afera „Snimak“ dobije epilog

2010bulatovic
P
arlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje, zajedničko tijelo crnogorskog i evropskog parlamenta, trebalo bi da krajem novembra ili početkom decembra na sjednici u Strazburu zatraži da afera „Snimak“ dobije politički i pravosudni epilog, saopštio je za Dan član POSP-a i poslanik DF-a Predrag Bulatović.

BULATOVIĆ: Poslanici POSP-a će u Strazburu tražiti da afera „Snimak“ dobije epilog
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko tako ne bude, on najavljuje amandmane opozicije na tekst zajedničke deklaracije POSP-a.

- Mehanizmi koji stoje na raspolaganju EU između ostalog podrazumijevaju POSP, zajedničko tijelo EP i Skupštine Crne Gore. Jesenje zasijedanje POSP-a treba da bude održano krajem novembra ili početkom decembra. Očekujem da će se u osnovnom tekstu deklaracije, koju će ovog puta sačiniti predsjedavajući POSP-a Eduard Kukan, još snažnije definisati stavovi EK povodom afere „Snimak“ - istakao je Bulatović.

Ukoliko tekst deklaracije u tom dijelu ne bude po mjeri članova POSP-a iz Fronta, dodao je on, uslijediće rasprava, amandmansko djelovanje i usaglašavanje.

- Tu je veoma moguće da dođemo do jedinstvenog stava. Đukanović će morati da se objašnjava sa Evropskom komisijom i Evropskim parlamentom, koji će sasvim sigurno ovo pitanje imati kao jednu od tačaka deklaracije, a možda i kao posebnu temu na dnevnom redu - ocijenio je Bulatović.

Komentarišući nedavne premijerove navode da je afera „Snimak“ završena priča i da „ne postoji domaći ni međunarodni autoritet koji će nas natjerati da se diferenciramo unutar partije“, Bulatović je kazao sljedeće:

- Predsjednik DPS-a i Vlade posljednjih dana panično, nervozno i nekontrolisano govori o aferi „Snimak“. Navodno, za njega je ta afera dobila i pravni i politički epilog, što nije tačno. Njegov stav na premijerskom satu da je bilo bolje da je izvještaj Anketnog odbora bio da nije bilo zloupotreba državnih resursa, znači priznanje da politički proces nije završen - mišljenja je Bulatović.

foto:dan.co.me

Portal Analitika