Novi proizvodi

SONY: Fotoaparati sa senzorima punog formata

0311sonya7
Ž
eljno iščekivani od strane profesionalnih fotografa i entuzijasta, novi Sony a7R i a7 fotoaparati pružaju neograničene mogućnosti za pravljenje umjetničkih fotografija. Oni su ujedno i najmanji fotoaparati sa izmjenjivim objektivom na svijetu.

SONY: Fotoaparati sa senzorima punog formata
Portal AnalitikaIzvor

Model a7 u kompaktnom kućištu pruža sve prednosti koje donose 35mm senzori slike i izmjenjivi objektivi punog formata. Bez kompromisa kada je u pitanju kvalitet fotografija, komfor snimanja i funkcionalnost AF performansi, a7 snima zapanjujuće fotografije koje je ranije bilo moguće dobiti jedino pomoću velikih, profesionalnih fotoaparata.

Poigravajući se spojem moćnih slika i prenosivosti, model a7R veličine dlana postavlja novi standard u digitalnoj fotografiji. Kućište ovog fotoaparata proizvedeno je od legure magnezijuma, tako da je a7R posebno otporan na prašinu i vlagu. Međutim, on je i dalje lagan sa samo 407 grama, što ga čini najlakšim fotoaparatom na svijetu sa izmjenjivim objektivom i senzorom punog formata. Ovaj model, koji je podjednako zanimljiv profesionalnim i amaterskim fotografima, omogućava najveći kvalitet slike od svih aparata iz a serije. Potpuno novi Exmor CMOS senzor punog formata, sa svojih nevjerovatnih 36,4 megapiksela, pruža nivo detalja koji je definitivno bez konkurencije u svojoj klasi.

Senzor punog formata omogućava pravljenje Full HD video-zapisa. Funkcije za profesionalno snimanje uključuju i kontrolu jačine zvuka i displeja, kao i HDMI izlaz koji omogućava da se video gleda na eksternom monitoru ili presnimi na drugi uređaj. Fotografije visoke rezolucije mogu da se prikažu direktno na 4K televizoru, koji nudi četiri puta više detalja od Full HD-a.

Zahvaljujući Wi-Fi i NFC standardima, povezivanje sa Xperia i drugim pametnim telefonima i tabletima koji koriste Android operativni sistem je krajnje jednostavno. Prethodno instalirana aplikacija Smart Remote Control omogućava kontrolisanje ekspozicije i okidača direktno sa pametnog telefona.

B92


 

Portal Analitika