Društvo

Invalidi rada peti dan štrajkuju glađu

bp
P
edesetak invalida rada iz Bijelog Polja i Rožaja peti dan štrajkuju glađu u prostorijama svog udruženja, javlja Antena M.

Invalidi rada peti dan štrajkuju glađu
Portal AnalitikaIzvor

Njihov predstavnik Lazar Knežević kaže da će se sljedeće sedmice sastati sa predstavnikom Evropske unije Mitjom Drobničem, kojem su se prošle sedmice obratili:

"Iz kabineta gospodina Drobniča dobili smo telefonski poziv da će nas naredne sedmice pozvati u njegov kabinet i da će se najvjerovatnije uključiti u rješavanje naših problema. On je razumio našr probleme i hoće da pomogne u rješavanju, a naš čovjek, kojem je to dužnost i posao, neće ni da nas čuje. Kontaktirao nas je jedino predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i rekao da će stupiti u kontakt sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, ali nemamo informacija da je stupio.’’

Invalidi rada traže da sa 55 godina steknu pravo na penziju, kao i oni sa 30 godina staža, bez obzira na starost.

Knežević upozorava da od štrajka neće odustati do ispunjenja zahtjeva, a najavljuje i radikalnije mjere:

"Mi ćemo najvjerovatnije u ponedjeljak da uđemo u radikalizaciju štrajka, prekinućemo uzimanje terapije i ljekova. Za sve nepredviđeno što se desi, kad ne snose odgovornost, nadređene bi trebalo da grize savjest, ako je uopšte imaju".(Antena M)

 

Portal Analitika