Društvo

Završen marš protiv korupcije

0211mars
O
ko 60-ak građana učestvovalo je u "maršu protiv korupcije", koje je održan ulicama Podgorice.

Završen marš protiv korupcije
Portal AnalitikaIzvor

Marš je krenuo ispred spomenika Svetog Petra Cetinjskog. Građani su u koloni vezani lancima i nosili transparente "Odakle vam milioni" i "dolje lažna opozicija", javlja Portal Vijesti.

Okupljeni su poručili da traže smjenu "lopovskog režima i opozicije", te da se svim poslanicima utvrdi porijeklo imovine.

Prolazeći pored Agencije za nacionalnu bezbjednost i ambasade Sjedinjenih Američkih Država oni su uzvikivali "špijuni".

Učesnici marša zatim su prošli pored opštinskog odbora Demokratske partije socijalista, preko mosta Blaža Jovanovića, a ispred Ministarstva vanjskih poslova prozvali su Igora Lukšića i pitali ga "kako je Pinokio".

Oni su nakratko blokirali saobraćaj u ulici Stanka Dragojevića i ispred zgrade Vlade uzvikivali "Milo, lopove", "lopovi, lopovi", i najavili da će uskoro doći da tu i "konače".

Okupljeni su u 17.46 časova bočeli 24-minutnu blokadu saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kako bi na taj način ukazali na 24 godine vladavine DPS-a i Mila Đukanovića.

Učesnike je tokom marša obezbjeđivalo više policijskih automobila.

Profesorica na Ekonomskom fakultetu Mirjana Kuljak okupljenima je kazala da treba provjeriti porijeklo imovine "prve i druge familije".

Policija je po završetku protesta novinaru Marku Milčačiću uručila poziv da odmah dođe u Centar bezbjednosti što je on odbio cijepajući poziv.

 

Portal Analitika