Region

Jahjaga: Kazniti svako narušavanje izbornog procesa

jahjage
N
a Kosovu je danas izborna tišina pred održavanje lokalnih izbora na kojima učestvuju 103 izborne liste.

Jahjaga: Kazniti svako narušavanje izbornog procesa
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednica Kosova, Atifete Jahjaga, zatražila je danas od nadležnih institucija Kosova da se najstrože kazne svi koji pokušaju da zloupotrijebe glasanje na lokalnim izborima koji se održavaju sjutra u toj zemlji.

Ona je danas primila predstavnike institucija odgovornih za organizovanje, obezbjeđenje i pravilan tok procesa opštinskih izbora na Kosovu, predsjednicu Centralne izborne komisije, Valdetu Daku, predsjednika Sudskog savjeta Kosova, Envera Pecija, predsjednika Vrhovnog suda Kosova, Fejzulaha Hasanija, državnog tužioca, Ismeta Kabašija i generalnog direktora Kosovske policije, Špenda Madžunija,javlja Beta.

Predsjednica Kosova je kazala da je njena zemlja ušla u period od izuzetne važnosti, "u period unaprjeđenja demokratskih procesa... tokom koje treba pokazati političku zrelost i posvećenje izgradnji sveobuhvatne demokratske države"

Predstavnici tih institucija su obavijestili predsjednicu Jahjagu o pripremama za opštinske izbore i njihovom angažovanju na obezbjeđenju regularnog toga glasanja i mirnog izbornog procesa.

 

Portal Analitika