Fudbal

Trezege prešao cifru od 300 golova

0211Trezege
B
ivši napadač Juventusa David Trezege sinoć se dva puta upisao u strijelce protiv Kolona i na tak način spasio Njuels poraza, a ujedno je tako prešao cifru od 300 postignutih golova u karijeri.

Trezege prešao cifru od 300 golova
Portal AnalitikaIzvor

Lider argentinskog prvenstva Njuels sinoć je u gostima bio pred porazom od Kolona, ali spasio ih je bivši reprezentativac Francuske. Vodili su domaći 2:0, ali je Trezege sa dva gola u drugom poluvremenu donio bod svojoj ekipi.

Prvi gol bio mu je 300. u karijeri, fantastičan uspjeh za osvajača Svjetkog i Evropskog prvenstva.

Trezege je bio malo razočaran što njegova ekipa nije uspjela da totalno preokrene rezultat, ali priznaje da njegov uspjeh nije mala stvar.

"Danas sam ostvario nešto jako bitno u svojoj karijeri. Postigao sam 300 golova na profesionalnoj nivou. To je mnogo i jako sam srećan," rekao je 36-godišnji Francuz.

Većinu golova Trezege je postigao u dresu Monaka i Juventusa, sa kojima je osvojio po dva francuska i italijanska šampionata.

Sa francuskuom reprezentacijuom bio je na krovu svijeta (1998) i Evrope (2000), kada je postigao pobjedonosni gol za 2:1 u finalu protiv Italije.

Posljednje vrijeme, dovođen je u vezu sa Barselonom, jer trener Katalonaca Herardo Martino traži klasičnog golgetera koji bi pomogao njegovoj ekipi u realizaciji.

Trezegeovi golovi:

Monako: 62

Juventus: 171

Herkules: 12

River Plata: 17

Njuels Old Bojs: 5

Francuska: 34

Ukupno: 301

rtcg.me

Portal Analitika