Svijet

Identifikovan napadač na aerodrom u Los Anđelesu

0211canca
O
ružani napad na aerodromu u Los Anđelesu u kojem je smrtno stradala jedna osoba, a ranjene četiri, među kojima i napadač, izveo je 23-godišnji Pol Entoni Ćanća, javlja agencija Anadolija.

Identifikovan napadač na aerodrom u Los Anđelesu
Portal AnalitikaIzvor

U napadu je život izgubio jedan od članova obezbjeđenja, 39-ogodišnji Žerardo Hernandez, koji je bio i šef Odjeljenja za sigurnost saobraćaja.

Napadač Ćanća ispalio je više metaka iz poluautomatske puške AR-15, nakon čega je uhvaćen i priveden. Prema riječima očevidaca, napadač je bio odjeven u crno, u ruci je nosio torbu u kojoj su bili puška i municija.

Policija je nakon napada i hapšenja pokrenula opsežnu pretragu aerodroma i okoline. Pretpostavlja se da je Ćanća, koji je rođen u Nju Džerziju, samostalno izveo napad kao protest protiv vlade. Prije nekoliko godina izgubio je majku, zbog raka, a nedavno je pokušao i samoubistvo.

Zbog napada na aerodromu, otkazano je na stotine letova. Odjeljenje za sigurnost saobraćaja osnovano je nakon terorističkih napada 11. septembra. 2001. i ovo je prvi put, nakon 12 godina, da je neki član tog odjeljenja izgubio život u oružanom napadu.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika