Društvo

OSMANAGIĆ: Neću nigdje da bježim

0211osmanagic
B
aranin Armin Muša Osmanagić, koji se u policijskim evidencijama vodi kao vođa jednog od kriminalnih klanova u tom gradu, kazao je za Vikend novine da će biti dostupan nadležnim organima i da mu ne pada na pamet da bilo gdje bježi.

OSMANAGIĆ: Neću nigdje da bježim
Portal AnalitikaIzvor

Osmanagića je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović preksinoć pustio da se brani sa slobode zbog sumnje da je zajedno sa suprugom Ljiljanom Bigović-Osmanagić oprao 72.758 eura.

Nakon što je juče zamjenica Višeg državnog tužioca Olivera Ražnatović uložila žalbu na rješenje sudije Bašovića, kojim je odbio njen zahtjev za određivanje pritvora Osmanagiću, on je za Vikend novine kazao da mu nije cilj da izmiče pred postupkom koji je protiv njega pokrenut.

“Moja žena je pred porođajem, a predstoji joj i operacija, tako da kao suprug i roditelj moram biti uz porodicu, a nemam nikakav razlog da se od bilo koga krijem, niti bježim”, tvrdi Osmanagić.

Osmanagić je, uz tvrdnju da nije odgovorno lice u dokaznom materijalu, kazao da firma koju vodi njegova supruga legalno radi i državi plaća porez.

“Ona i ja nijesmo u tom poslu ništa nelegalno radili. Tako da apsolutno ne postoje optužbe za pranje novca, za šta me tereti tužilac. To ću u postupku i dokazati”, naveo je on.

Najkasnije do nedjelje vijeće Višeg suda, na čelu sa predsjednikom Mušikom Dujovićem, odlučiće da li će biti potvrđeno ili poništeno rješenje Bašovića i da li će Osmanagić biti ponovo uhapšen.

Foto; barinfo.me

 

Portal Analitika