Društvo

Olupine automobila donose finu zaradu

0211fica
P
reduzeće Deponija će premašiti plan po kojem su planirali da do kraja godine otkupe 200 polovnih automobila koje će rastaviti u pogonu za tretman vozila van upotrebe, piše Dan.

Olupine automobila donose finu zaradu
Portal AnalitikaIzvor

Na nedavno održanoj licitaciji od Uprave za imovinu otkupili su 159 vozila, a 23 automobila su dovezli građani. Kako je kazala Stanislava Martinović, v.d. direktora Deponije, zadovoljni su otkupom automobila van upotrebe.

- Na licitaciji smo dobili 159 vozila od Uprave za imoviinu koje su obezbijedili od nekoliko preduzeća. Ostalo su nam dovozili građani, koji to sve češće rade. Skoro da nema dana,  a da neko od sugrađana ne doveze vozilo. Sada na tretman čeka 182 automobila. Zadovoljni smo kako radi pogon i sve ukazuje na to da ćemo premašiti plan od 200 otkupljenih vozila za godinu dana, rekla je za Dan Martinović.

Trideset vozila radnici u pogonu postavili su tokom ovog mjeseca.

- Konstantno nam se javljaju fizička lica koja dovoze automobile i time smo zadovoljni. To znači da su građani svjesni da je bolje i legalnije da nama dovoze vozila, nego da ih daju otpadima, kazala je Martinović.

Martinović kaže da za sada nemaju potrebu za zapošljavanjem još radnika u pogonu za tretman vozila van upotrebe.

- Iako imamo toliko posla, nema potrebe za zapošljavanjem još ljudi. Za sada imamo kapaciteta. S obzirom na to da se kolege pomažu, pa u pomoć priteknu i radnici iz drugih pogona sve se na vrijeme stiže, objasnila je Stanislava Martinović.

Cijene otkupa: Otpadno vozilo koje je u cjelini predato otkupljuje se za 0,135 eura po kilogramu, dok se vozilo sa kojeg su odstranjeni sastavni djelovi po cijeni od 0,125 eura po kilogramu.

- Procjenu stanja predmetnog vozila, na prijemnom punktu i utvrđivanje vrijednosti otkupne cijene vrši stručna komisija. O tome sačinjavaju zapisnik koji čini osnov za isplatu naknade, kazaje je Martinović za Dan.

Foto: koproo.deviantart.com

Portal Analitika