Društvo

Moguće izmjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja

0211saobracaj
M
inistarstvo unutrašnjih poslova analizira primjenu Zakona o bezbjednosti saobraćaja, da bi se utvrdila svrsishodnost određenih rješenja, te kako bi se ona uskladila sa praksom u regionu, kazali su Pobjedi iz tog Vladinog resora.

Moguće izmjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja
Portal AnalitikaIzvor

Shodno rezultatima te analize, kako su istakli, moguće su promjene u toku 2014. godine. Ministar Raško Konjević je na zasijedanju Skupštine u četvrtak, odgovarajući na poslanička pitanja rekao da novi „Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima ima odredbe koje su stroge, te da će MUP ići u izmjene tog pravnog akta kojima će ublažiti stroge kazne za prekršaje“.

On je dodao i da je jedan od razloga za izmjene da se nađe neka vrsta mjere između platežne moći građana i kazni. Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima primjenjuje se od 6. januara. On podrazumijeva da u vozilu morate imati fluoroscentni prsluk, od novembra do aprila zimsku opremu... Dok god ste za volanom morate biti vezani sigurnosnim pojasom. Ako u automobilu vozite djecu ona moraju biti u propisanom sjedištu, a vaš suvozač ne smije biti pijan.

Za nevezivanje pojasa kazna se kreće od 40 do 100 eura, a ko ne posjeduje svjetlosno reflektujući prsluk do 80 eura. Do 450 eura je kazna za preticanje kolone, a prelazak preko pune linije „plaća“ se do 300 eura. Ipak, najstrožije se kažnjavaju oni koji prekorače brzinu, piše Pobjeda.

Vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je 30 do 50 kilometara na sat veća od dozvoljene može biti kažnjen do 450 eura. Ukoliko brzinu prekorači za 50 do 70 km/h platiće do 1.000 eura, a za prekoračenje veće od 70 km/h kazna je od 300 do 2.000 eura.

Kaznom od 40 do 100 eura kazniće se pješaci koji ne poštuju pješačke prelaze. Ne isplati se rizikovati i voziti automobil sa ljetnjim gumama, jer je kazna za taj prekršaj 150 eura.

Inicijativu za izmjenu Zakona o bezbjednosti saobraćaja prvi su pokrenuli poslanici Socijalističke narodne partije. Oni su poseban akcenat stavili na upotrebu zimskih guma, istakavši da „pod zimskom opremom podrazumijevaju da neko mora imati ili zimske gume ili alternativno da na ljetnjim gumama koristi lance na pogonskim točkovima na prostoru na kojem je to neophodno zbog uslova na putu, odnosno da ne moraju svi vozači u Crnoj Gori na svim mjestima, bez obzira na temperaturu, da imaju zimske gume“, piše Pobjeda.

Portal Analitika