Region

UCK: Predrag Despotović urednik Programa na crnogorskom jeziku RTK

0211uck
N
a zahtjev Udruženja Crnogoraca Kosova (UCK), Generalni direktor Radio-televizije Kosova Mentor Šalja imenovao je juče za glavnog i odgovornog urednika Programa na crnogorskom jeziku Predraga Peđu Despotovića, što  predstavlja početak formalnog procesa ustanovljenja i profilisanja posebnog programskog  bloka za pripadnike crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

UCK: Predrag Despotović urednik Programa na crnogorskom jeziku RTK
Portal AnalitikaIzvor

- To je, takođe, još  jedan, važan,  korak u pravcu  potpunog ustavnog priznanja statusa  Crnogoraca na Kosovu kao manjinske nacionalne zajednice, kojoj, kao i drugima, pripada i pravo javnog informisanja na sopstvenom jeziku, navodi se u saopštenju.

Program na crnogorskom jeziku, kao i  programi drugih  manjinskih zajednica,  biće emitovan na  Drugom kanalu RTV Kosova.

Kako se dalje navodi redakcija na crnogorskom jeziku će u početku imati još jednog novinara, a  kasnije će se redakcija širiti. Program će postepeno biti profilisan tako da će  pokriti  glavna  polja interesovanja i nacionalnih potreba Crnogoraca na Kosovu, kao i  drugih  građana, porijeklom iz Crne Gore.

- Formiranje redakcije na crnogorskom jeziku podrazumijeva i tješnju saradnju Radio-televizije Kosova i Radio-televizije Crne Gore, poručuju iz Udrženja Crnogoraca Kosova.

Predrag Despotović je rođen 16.01.1965. godine  u Peći, a 1996. godine osnovao je prvu privatnu radio stanicu na Kosovu, radio Coronu, koja je bila veoma slušana. Svoje medijsko i profesionalno iskustvo dodatno je  obogatio osnivanjem i radom u Radio-televiziji Corona  u Baru. Despotović je takođe i potpredsjednik Košarkaškog Saveza Kosova.

Portal Analitika