Društvo

Budva: Lukšić razgovarao sa visokim predstavnicima UNICEF-a

111luk
P
otpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić razgovarao je danas u Budvi sa zamjenicom izvršnog direktora UNICEF Geetom Rao Guptom i regionalnom direktorkom UNICEF za Centralnu i Istočnu Evropu i ZND Mari-Pjer Puarije.

Budva: Lukšić razgovarao sa visokim predstavnicima UNICEF-a
Portal AnalitikaIzvor

Vlada Crne Gore ostaje posvećena promociji i sprovođenju politike ka ostvarivanju jednakosti, inkluzije i zaštite najugroženijih, deinstitucionalizaciji sistema dječje zaštite, kazao je potpredsjednik Lukšić u razgovoru sa predstavnicima UNICEF-a.

Gupte je kazala da je Crna Gora postigla veliki napredak u reformi dječje zaštite i izrazila zadovoljstvo sardžajnom saradnjom sa Vladom Crne Gore na promociji dječjih prava i jačanju svijesti o potrebi njihove zaštite. Upoznala je potpredsjednika da će prioriteti UNICEF-a u daljem periodu će biti nastavak reformi i zajedničkih programa u oblasti dječje zaštite, razvijanje sistema hraniteljstva, inkluzivnog obrazovanje i dr.

Potpredsjednik Lukšić se zahvalio na kontinuiranoj podršci Kancelarije UNICEF i izrazio uvjerenje da će implementacija Programa saradnje za 2012-2016 dodatno osnažiti institucionalnu saradnju i realizaciju planiranih projekata.

Lukšić je izrazio zadovoljstvo uspješnim sprovođenjem i vođenjem kampanje ''Govorimo o mogućnostima'', te naglasio značaj nedavno pokrenute kampanje o hraniteljstvu ''Svako dijete treba porodicu''.

Portal Analitika