Društvo

CB Bar: Osumnjičeni za falsifikovanje sanitarnih knjižica

111ok
B
arska policije podnijela je krivične prijave protiv 27 osoba, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo falsifikovanje isprave.

CB Bar: Osumnjičeni za falsifikovanje sanitarnih knjižica
Portal AnalitikaIzvor

kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici barskog Centra bezbjednosti (CB) danas su, u saradnji sa Zdravstveno sanitarnom inspekcijom, kontrolisali ugostiteljske objekte radi otkrivanja i suzbijanja nelegalnih aktivnosti – falsifikovanja sanitarnih knjižica.

Krivična prijava podnijeta je protiv B.V. (20), T.V. (46), A.P. (23) i A.R. (36) iz Bara, A.C. (18), M.S. (44) i B.Đ. (24) iz Sutomora, A.M. (22) i D.Lj. (17) iz Podgorice, B.Ć. (19), I.K. (30) i I.Ć. (37) iz Pljevalja, A.T. (23) iz Bijelog Polja, M.S. (27), A.P. (22)i P.P. (33) iz Leskovca , G.P. (63) iz Aranđelovca, G.V. (33) iz Čačka, V.D. (48) iz Prištine i A.L. (23) iz Prizrena.

Prijava je podnijeta i protiv N.P, M.S, M.M, D.V, S.A, V.S. i V.B, čije se mjesto prebivališta utvrđuje.

» Aktivnosti sprovodene do podnošenja krivične prijave ukazuju na sumnju da su te osobe napravile lažne ili radi upotrebe pribavile neistinite sanitarne knjižice, koje su potom upotrijebile kao prave u poslovanju ugostiteljskih objekata gdje su bile uposlene«, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se, shodno podacima koje je CB Bar dobio od Instituta za javno zdravlje, sumnja da te osobe nijesu izvršila sanitarne preglede u toj ustanovi u vrijeme i pod brojevima koji su bili navedeni u sanitarnim knjižicama za koje se sumnja da su falsifikovane.

(MINA)

Portal Analitika