Društvo

Tužilaštvo se žalilo na odluku kojom Osmanagiću nije određen pritvor

111tuz
T
užilaštvo je danas dostavilo Vijeću Višeg suda u Podgorici žalbu na odluku sudije za istrage Miroslava Bašovića koji je sinoć donio rješenjem kojim je Baranina Armina Mušu Osmanagića (38) puštio da se u daljem postupku brani sa slobode, potvrdili su Portalu Analitika izvori iz suda.

Tužilaštvo se žalilo na odluku kojom Osmanagiću nije određen pritvor
Portal AnalitikaIzvor

Vijeće u roku od 48 sati mora odlučiti o žalbi tužioca. Osmanagić je uhapšen u srijedu, zajedno sa suprugom Ljiljanom (31) zbog sumnje da su za četiri godine oprali 72.000 eura, preko svoje firme “Paladijum”. Policijskom prijavom na teret im je stavljeno da su od 11. aprila  2008. do 23. februara  2012. godine, prali novac koji su stekli ilegalnim organizovanjem igara na sreću u automat-kazinu „Bar 2“.

Ljiljana Osmanagić je već u srijedu veče, nakon saslušanja kod tužioca, puštena da se u daljem postupku brani sa slobode. Osmanagići su negirali navode policijske krivične prijave. Armin Muša Osmanagić u policijskim dosijeima se vodi kao vođa jedne od barskih kriminalnih organizacija i policija ga godinama“drži na oku“. Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević najavio je sinoć, nakon što je čuo za odluku sudije Bašovića, da će inicirati sjednicu Sudskog savjeta na kojoj će se raspravljati „o radu nekih sudija koji donose odluke u kojima ima određenih nejasnoća”.

 

Portal Analitika