Abiznis

Trivit u nikšićku Pekaru uložio dva miliona EUR

111tri
G
radska pekara u Nikšiću, u kojoj je u martu 2011. godine uveden stečaj, počela je danas da radi pod upravom novog vlasnika, kompanije Trivit iz Vrbasa, koji je u njenu obnovu uložio dva miliona EUR.

Trivit u nikšićku Pekaru uložio dva miliona EUR
Portal AnalitikaIzvor

Trivit je porodična kompanija Dragana i Vere Šćepanović, koji su u potpunosti obnovili objekte Gradske pekare, remontovali mašine, nabavili nova vozila i zaposlili 60 radnika.

Početak rada Gradske pekare, koja će hljeb i peciva isporučivati tržištu u cijeloj Crnoj Gori, ozvaničili su ministar poljoprivrede Petar Ivanović i gradonačelnik Nikšića Veselin Grbovović.

Vlasnica Vera Šćepanović kazala je da je dnevna proizvodnja za sada deset hiljada vekni bijelog hljeba od 600 grama, koji će se prodavati po cijeni od 50 centi.

„Prvi put na crnogorskom tržištu naći će se specijalna vrsta tonus hljeba bez brašna, od klica pšenice, koji se proizvodi po ugovoru sa ruskom Akademijom nauka i strogo čuvanoj licenci. Za sada će se isporučivati tri hiljade specijalnog tonusa, a u proizvodnom asortimanu biće i sitna peciva - beskvasne štanglice, podloge za picu, kore za pitu“, navela je Šćepanović.

Prema njenim riječima, cilj kompanije Trivit je da potrošači dobiju kvalitetan proizvod po povoljnoj cijeni.

„Trudićemo se da uvijek budemo korak ispred konkurencije, a svi naši kapaciteti zasnivaju se na proizvodnji zdrave hrane“, kazala je Šćepanović.

Ivanović je ocijenio da je oživljavanje Gradske pekare značajan projekat za kompletan reprolanac, jer se uvezuju proizvođači na polju, mlinovi, pekare i potrošači.

„Kompanija Trivit planira da do kraja godine poveća proizvodne kapacitete i realizuje još dva nova programa, čime će u narednoj godini otvoriti dodatnih od 20 do 25 radnih mjesta“, kazao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, Vladu interesuje da sarađuje sa preduzetnicima koji imaju viziju, otvaraju radna mjesta, povećavaju proizvodnju i spremni su da to čine na duži rok.

Grbović je kazao da je zadovoljstvo vidjeti rekonstruisani pogon koji dugo nije radio.
„I ovo je dokaz da investitori imaju povjerenja u Nikšić i Crnu Goru da su spremni uložiti sredstva. Nama ostaje da im pomognemo i omogućimo adekvatan ambijent za rad“, rekao je Grbović.

Kompanija Trivit postoji već 21 godinu, a u pekarskoj industriji je više od decenije i do sada je imala pekare u Vrbasu, Bečeju i Bačkom Gradištu.

 

 

(MINA – BUSINESS)

Portal Analitika