Društvo

Mještani Beransela protestovali zbog privođenja komšija

beranselouok
V
iše desetina mještana Beransela organizovali su danas protestnu šetnju, zbog odvođenja u zatvor njihovih komšija i još jedne intervencije policije u ranim jutarnjim satima.

Mještani Beransela protestovali zbog privođenja komšija
Portal AnalitikaIzvor

Mještani su se kretali od tog prigradskog naselja, pored zgrade policije, do zgrade Opštine u centru grada.
Beranselci, među kojima je bilo više od deset žena, bili su povezani u lance i nosili su crnogorsku i američku zastavu, kao i fotografije premijera Mila Đukanovića.
Kako prenosi portal Vijesti, policija je napravila kordon na izlazu iz naselja prema magistralnom putu Berane - Bijelo Polje i najprije pokušala da ih spriječi da krenu prema gradu.
Poslije izvjesnog vremena i ubjeđivanja, policija je donijela odluku da ih pusti, ali su ih čitavo vrijeme pratili vozilima.
Oni su se nekoliko kilometara, od Beransela do centra grada i platoa ispred Opštine, kretali čitavim putem, a policija je za to vrijeme regulisala saobraćaj.
Mještani Beransela su uzvikivali parole „bolje grob nego rob“, a ispred zgrade policije „pustite Gorana“ i „hapsite lopove“.
Kada su stigli ispred zgrade Opštine, Beranselci su tražili da izađe gradonačalnik Vuka Golubović i da im se obrati.
„Neka izađe gradonačelnik. Nijesmo mi pastorčad ovog grada. Sram ga bilo. Došli smo da mu poručimo da mora da traži drugu lokaciju za smetlište, i da nećemo odustati od naše borbe, makar nas sve pohapsili“, rekao je mještanin Sveto Tomović.
Nakon što su stajali ispred zgrade Opštine oko pola sata, uz konstataciju da oni izgleda nemaju predsjednika, mještani Beransela su se istim putem, povezani lancima, sa zastavama i fotografijama Đukanovića, vratili do svog naselja.

MINA

Portal Analitika