Muzika

Ringo Star okupio nakon 50 godina obožavaoce sa svoje fotografije

ringo
N
ekadašnji bubnjar Bitlsa, Ringo Star, rekonstruisao je svoju fotografiju američkih tinejdžera, ujedinivši nekadašnje školske prijatelje nakon gotovo pola vijeka.

Ringo Star okupio nakon 50 godina obožavaoce sa svoje fotografije
Portal AnalitikaIzvor

Star je fotografisao grupicu fanova u automobilu, koji su pobjegli iz škole kako bi pogledali koncert Bitlsa na njihovoj prvoj američkoj turneji, 1964. godine.

Fanovi nisu ni znali za fotografiju, sve dok nije počela potraga za njima. Star (73) je u svojoj novoj knjizi "Photograph" napisao kako bi volio znati ko su bili tinejdžeri koje je fotografisao, kada je njihov Chevrolet Impala prošao pored njegove limuzine.

Sada su njihovi tinejdžerski snovi i bitlemanija oživljeni, budući da ih je Star pozvao i na svoj koncert u Las Vegasu. Putovanje je organizovala TV kuća NBC nakon uspješnog okončanja potrage i rekonstrukcije fotografije.

ringo1
"Kako je divno što su pronašli ove ljude. Super je znati njihovu priču i kako je taj trenutak izgledao iz njihove perspektive. Jedva čekam da ih sretnem u Las Vegasu“, rekao je Star.

Tadašnji tinejdžeri su  Bob Tot, Geri Van Dorsen, Suzan Rajot, Arlen Norbe Resler, Čarli Švarc i Mat Blender, a svi su suspendovani po povratku u školu.

Kažu kako im je Star rukom pokazao da spuste prozor i pitao ih odakle su i fotografisao ih. Nisu imali karte za koncert i pitali su ga može li im nabaviti, ali im nije mogao pomoći. Danas ovih šest prijatelja živi raštrkano širom SAD.

 

(klix.ba)

Portal Analitika