Društvo

LIS: Oprema Eurotela dobra, ponegdje isključena iz predostrožnosti

111andrelisok
K
ompletna oprema koja je isporučena za potrebe digitalizacije radio-difuzije u Crnoj Gori, je operativna na svim lokacijama. Na nekim predajnicima je isključena iz predostrožnosti, zbog loše struje, ventilacije ili problema sa radio vezama. Korisnici su obavješteni o tome i kad se to ispravi i uredi neće biti problema da oprema funkcioniše normalno, izjavio je šef sektora za sprovođenje IPA projekata u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori Andre Lis na konferenciji za novinare.

LIS: Oprema Eurotela dobra, ponegdje isključena iz predostrožnosti
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da je obavjestio centralu Evropske komisije u Briselu da je prva faza projekta digitalizacije u Crnoj Gori završena, te da će drugu fazu projekta sprovoditi Vlada tokom iduće godine.

- Oprema je isporučena, instalirana i u punoj je funkciji. Sa analognog na digitalni  je prešlo, za sada  da u okviru testnog signala, emituje pet TV stanica. Za prvu fazu digitalizacije potpisana su dva ugovora i, uz angažovanje eksterne ekspertize, koštala je preko dva miliona eura - precizirao je Lis, uz opasku da građani nijesu dovoljno upoznati sa projektom digitalizacije.

On je podsjetio da je prelazak radio-difuzije sa analognog na digitalni sistem obaveza u procesu prisruživanja EU, uz napomenu da je zacrtani da  cijeli prostor Evrope mora biti digitalizovan sredinom 2015. godine.

Portal Analitika