Turizam

WTM 2013 London: Proslava WTTC-a na štandu NTO Crne Gore

0111wtolondon
N
ajznačanije udruženje privrednika u turizmu, Svjetski savjet za turizam i putovanja (WTTC) organizovaće prijem na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore povodom deset godina postojanja prestižne nagrade Tourism for Tomorrow, tokom međunarodne turističke berze WTM 2013 u Londonu, rečeno je Portalu Analitika iz PR službe NTO.

WTM 2013 London: Proslava WTTC-a na štandu NTO Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Štand na kome se promoviše turistička ponuda Crne Gore biće domaćin kao laureat ovogodišnje nagrade za projekat Vrhovi Balkana, u kategoriji Održivo upravljanje destinacijom. Prijemu će prisustvovati i dobitnici pretnodnih devet nagrada, zatim žiri za dodjelu nagrade i partneri WTTC-a.

Crnogorsku delegaciju na ovogodišnjem World Travel Market-u, koji će od koja će 4. do 7. novembra u Londonu, predvodiće ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

- Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstaviće objedinjenu crnogorsku turističku ponudu, u saradnji sa strateškim partnerima: HG Budvanska rivijera, Montenegro Stars Hotel Group, Queen of Montenegro, predstavnicima Beppler and Jasobson, Adria DMC, kao i lokalnim turističkim organizacijama Budve i Herceg Novog – rečeno je našem portalu.

Prema najavama, drugog dana sajma Gvozdenović će učestvovati na ministarskom samitu u organizaciji Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO). Tema samita je „Kako premostiti jaz između turizma i politike u avio-saobraćaju“, a foku će biti na interkontinentalnim linijama, sigurnosnim procedurama i viznom režimu za vanevropske zemlje. Takođe, sa državnim sekretarom Predragom Jelušićem i direktorom NTOCG Sašom Radovićem, ministar će tokom sajma imati sastanke sa predstavnicima turoperatora i avio-kompanija, potencijalnim investitorima, kao i uticajnim medijima, u cilju promocije turističke ponude za narednu sezonu.

Iz NTO podsjećaju da je World Travel Market u Londonu jedna od najznačajnijih međunarodnih turističkih berzi koja okuplja oko 5.000 izlagača iz 180 zemalja, kao i veliki broj medija i profesionalaca iz oblasti turizma. Uz to, WTM nije samo namijenjen prezentaciji ponude na britanskom tržištu, već je mjesto susreta ponuđača sa partnerima i sa drugih emitivnih tržišta.

Foto: nauticwebnews.com

Portal Analitika