Politika

BOJOVIĆ: Ako SDP podrži DPS na Cetinju, zaslužuje da nestane sa političke scene

1706Bojovic
P
redsjednik Izvršnog odbora Pravedne Crne Gore Rade Bojović kazao je da ako Socijaldemokratska partija ne bude dosljedna u svojim stavovima i formira vlast sa DPS-om na Cetinju „zaslužuje da nestane sa političke scene Crne Gore“.

BOJOVIĆ: Ako SDP podrži DPS na Cetinju, zaslužuje da nestane sa političke scene
Portal AnalitikaIzvor

Bojović je, komentarišući najskorije javne nesuglasice na relaciji DPS – SDP, rekao da SDP nije najozbiljnija konkurencija DPS-u već, kako navodi, njihov najveći politički saveznik.

- Socijaldemokratska partija nije najozbiljnija politička konkurencija DPS-u nego najvjerniji i najdosljedniji politički savezik DPS-a nezavisno od konflikata i konfrontacija koje imamo u posljednje vrijeme. SDP ne može da pobjedi na Cetinju ali ima šansu da bude dio politčke grupacije koja će pobjediti na Cetinju.  Ono što nas raduje je da je pored Pravedne koja je eksplicitno rekla da nema namjeru da koalira sa DPS-om, i SDP koliko nam je poznato, to ponovila. Mislim da će se oni naći pred jednim velikim iskušenjem. Ako se desi da opozcija bude u stanju da formira vlast na Cetinju SDP će morati da ostane dosljedna svom javnom stavu. Ako ne bude dosljedna i ako pod pritiskom DPS-a prihvati da sa njima formira vlast onda mislim da ta partija zaslužuje da nestane sa političke scene Crne Gore – poručio je Bojović na današnjoj konferenciji za medije Pravedne posvećnoj loklnim izborima na Cetinju.

Bojović je ipak naglasio da se nada na će SDP biti dosljedna jer „imaju šansu da budu dio buduće nove lokalne uprave“.

- Imaju šansu da se ubrzano izvlače iz jednog političkog bloka jedne vladajuće garniture kojoj su oni u pozitivnom i negativnom smislu dali doprinos. Videjćemo kako će  se to odvijati – rekao je lider Pravedne.

On je napomenuo da je interesantno što i Pozitivna Crna Gora ćuti kada su u pitanju postizborne kombinatorike na Cetinju.

- Ta stranka se ne izjašnjava ko su njeni potencijalni politički partneri osim što ponavljaju tezu da će oni dobiti najveći broj glasova. Lično mislim da je to krhka teza i da ni oni kao ni SDP ne mogu biti nosioci buduće vlasti na Ctinju ali mogu da budu dio buduće vlasti. Strašno je važno da Pozitivna saopšti da nema namjeru da koalira sa DPS-om da ne bi smo dolazili u situaciju da cetinjska javnost govori o njima kao potencijalnom trojanskom konju – kazao je Bojović i poručio da je „važno da opozicione političke grupe na Ctinju saopšte da žele da budu dio nove vlasti na Cetinju koja će biti posvećena razvoju prijestonice“.

Bojović je istakao da je strašno važno da građani Cetinja shvate da glasajući za smjenu DPS-a i birajući novu lokalnu upravu pokreću političke promjene u Crnoj Gori.

- Ako DPS na izborima na Cetinju bude smjenjena stvaraju se uslovi za odlazak jedne monopolske vlasti od koje je Crna Gora već umorna i koja predstavlja potrošen politički mastodont i zbirku ličnih interesa. Poraz DPS-a na Cetinju će usloviti njihov poraz u Podgorici i to će dovesti do vanrednih izbora u Crnoj Gori i stvoriće uslove za konačan odlazak DPS-a – poručio je Bojović.

Portal Analitika