Zanimljivosti

Što deblje to bolje: Evo što čine članovi jednog plemena u ime slave (VIDEO)

11lafforgue
D
ok čitav svijet pokušava biti što mršaviji, privlačniji i utegnutiji, Etiopljani iz plemena Bodi rade potpuno suprotnu stvar. Pleme, koje živi u zabačenom dijelu Etiopije, dolini Omo, njeguje bizaran ritual koji uključuje debljanje muškaraca ispijanjem mješavine kravlje krvi i mlijeka, a na sam dan obreda odabira se onaj najdeblji i proglašava pobjednikom.

Što deblje to bolje: Evo što čine članovi jednog plemena u ime slave (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor


No, ritual počinje zapravo šest mjeseci prije tog dana. Svaka porodica može na to "takmičenje" poslati neoženjenog muškarca koji se na pola godine zatvara u svoju kolibu te mu žene nekoliko puta dnevno donose tu mješavinu koja se smatra izuzetno hranjivom. Takmičari moraju popiti dvije litre te tečnosti u vrlo kratkom roku jer se ona zbog visokih temperatura jako brzo zgušnjava. Mnogi u tome ipak ne uspijevaju te odmah povraćaju sve što su popili, piše Daily Mail.



Kako se krava smatra svetom životinjom u tom plemenu, ne ubijaju je da bi joj pustili krv, već joj uskim kopljem probiju venu te nakon što napune posude krvlju, ranu na tijelu krave zakrpe glinom.



Odabranim je muškarcima cilj da popiju što više te tekućine jer pobjednik može biti samo jedan, onaj najdeblji. Nakon šest mjeseci izolacije muškarci, sada već vidno velikih stomaka, kreću prema mjestu okupljanja plemena, a žene ih pritom služe te im brišu znoj. Nekima je to veći napor nego šest mjeseci provedenih u izolaciji gdje su pili samo kravlju krv i mlijeko. Naime, neki su toliko debeli da više ne mogu da hodaju.



Nakon što je izabran najdeblji među njima, svi se takmičari, zajedno s pobjednikom, vraćaju u normalu te mršave normalnom prehranom kako bi poprimili tjelesni izgled kojeg su imali prije početka rituala. No, čak i kad smrša, pobjednik se tretira kao plemenski heroj sve do njegove smrti.

 

tekst i foto: index.hr

Portal Analitika