Politika

Bogdanoviću dodijeljena Gramata za doprinos CPC

3110bogdanovic
M
itropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo dodijelio je večeras gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Bogdanoviću Gramatu za doprinos Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Bogdanoviću dodijeljena Gramata za doprinos CPC
Portal AnalitikaIzvor

Značajno priznanje, koje je do danas dodijeljeno u svega nekoliko navrata, gradonačelniku Bogdanoviću uručeno je na svečanosti povodom Lučindana, koju su u kongresnoj dvorani hotela „Grand“ organizovali Crnogorska pravoslavna crkva i Fondacija „Sveti Petar Cetinjski“.

Zahvaljujući mitropolitu Mihailu i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, gradonačelnik Bogdanović kazao je kako je velika čast biti odlikovan na Cetinju, gradu koji predstavlja orden Crne Gore.

- Orden u slavu stvaranja, herojstva, prošlosti, dostojanstvenosti u iskušenjima svakodnevice i vizije i snage za novu Crnu Goru, i za naše Cetinje na čelu nje. Vaša odluka, za mene, predstavlja čast. To je čast gradu koji predstavljam, koja mu pripada zasluženo – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Na večerašnjem skupu, prisutne su pozdravili mitropolit Mihailo i predsjednik Fondacije „Sveti Petar Cetinjski“ Drago Rašović, kao i reditelj Branko Baletić. U drugom dijelu događaja, upriličena je projekcija filma „Noć skuplja dva vijeka“ o životu i djelu Petra II Petrovića Njegoša.

izvor: cetinje.me

Portal Analitika