Region

Vučić: FAP neće biti ugašen

okvucic1
R
adnicima Fabrike automobila Priboj (FAP) do utorka, 5. novembra, biće isplaćena jedna plata i riješen problem ovjere zdravstvenih knjižica, a do 1. marta treba da dobiju minimalac i sve zaostale plate.

Vučić: FAP neće biti ugašen
Portal AnalitikaIzvor

To je danas dogovoreno na sastanku predstavnika štrajkačkog odbora radnika FAP-a i rukovodilaca te fabrike i vicepremijera Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je kazao da FAP neće biti ugašen, već istinski restrukturiran, kako bi, uz pomoć strateškog partnera, 2015. bio profitabilan.

On je najavio formiranje radne grupe od predstavnika ministarstava privrede i finansija, rukovodstva, predstavnika zaposlenih i Mercedesa, kao zainteresovanog partnera, i nekog iz njegovog kabineta, s ciljem da pronađu rješenje za fabriku u Priboju.

"Ja ću nadgledati njihov rad, da bih mogao da garantujem za dogovoreno", rekao je Vučić, prenose srpski mediji.

Vučić je na razgovor sa rukovodstvom FAP-a i radnicima koji su štrajkovali zbog neisplaćenih zarada, došao u društvu savjetnika Siniše Malog i Jorga Haskensa i jednim od direktora "Mercedesa" Rolf Jirgen Zejerle.

On je radnicima rekao da razumije njihov gnijev, da nisu bili na pruzi iz bijesa, već iz muke, ali da moraju shvatiti da država ne može da toleriše zaustavljanje željezničkog saobraćaja, koji je za samo tri dana "koštao" 25 miliona.

Štrajkači su jutros, posle vesti da će Vučić doći, uklonili blokade sa pruge.

Vučić je u srijedu rekao da niko ne smije da ucjenjuje državu, a posebno ne FAP, koji država izdržava.

Portal Analitika