Društvo

UP: Osumnjičen da je posjedovao detonirajuće kapisle i eksploziv

3110uprava
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Bar lišili su juče slobode Lj.P. (40) iz Bara, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

UP: Osumnjičen da je posjedovao detonirajuće kapisle i eksploziv
Portal AnalitikaIzvor

Naime, policijski službenici su juče, u mjestu Šušanj, primijetili parkirano vozilo „Alfa Romeo“, barskih registarskih oznaka, u kojem je Lj.P. bio suvozač.

Lj.P. je nedugo potom, kako se sumnja, izašao iz vozila noseći kesu u ruci, koju je, kada je primijetio policijske službenike, odložio na jednoj od ležaljki na plaži.

Policijski službenici su zatim sustigli Lj.P. koji je krenuo da se udaljava.

Izvršili su pregled lica i zadržali ga na lice mjesta, a potom izuzeli odbačenu kesu u kojoj su se nalazile dvije detonatorske kapisle i tri ručno pravljena zamotuljka jajastog oblika sa praškastom materijom za koju se sumnja da je ekpsloziv.

Legitimisano je i pregledano i drugo lice, koje se u vozilu nalazilo na mjestu vozača.

Lj.P. je lišen slobode uz upotrebu sredstava prinude – sredstava za vezivanje, s obzirom da je tom prilikom pokušao bjekstvo.

Izuzeta materija za koju se sumnja da je eksploziv i detonatorske kapisle upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je upoznat ZODT u Baru, koji je kvalifikovao krivično djelo.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, predat nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedno krivično djelo.

 

Portal Analitika